6 trucuri care te ajută să îţi menţii pielea tânără

1 76703 original jpg jpeg

Atunci când vine vorba de un ten frumos îţi imaginezi o piele curată şi netedă, lipsită de riduri şi imperfecţiuni. Sporirea producţiei de colagen te va ajuta să obţii rezultatele dorite, contribuind la regenerarea celulelor pielii. Iată câteva metode pe care merită să le încerci!

Doza zilnică de vitamina C

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul american de nutriţie, femeile peste 40 de ani care aveau o dietă bogată în vitamina C erau mai puţin predispuse să facă riduri decât cele care aveau o dietă cu un conţinut redus. De ce? Vitamina C joacă un rol esenţial în producerea colagenului. Cele mai bune surse de unde ţi-o poţi procura sunt: broccoli, varză, roşii, portocale, kiwi, lămâi şi ardei roşu. Alege produse destinate îngrijirii pielii care conţin vitamina C (trecute de obicei pe etichetă sub denumierea de acid L-ascorbic, palmitat de ascorbil sau fosfat de ascorbil de sodiu).

Stai departe de razele solare

Expunerea la soare este unul dintre factorii care influenţează pierderea colagenului din piele. Razele UVA pătrund adânc în straturile pielii şi distrug structura care ajută la formarea colagenului. De aceea este recomandat să foloseşti cremă cu protecţie împotriva razelor UVA şi UVB, indiferent de anotimp.

Retinolul, de folos

S-a demonstrat că producţia colagenului a fost vizibil îmbunătăţită la persoanele care au folosit cremă pe bază de retinoid, care se emite doar pe baza unei reţete. Acesta reduce elimină substanţele dăunătoare din piele, în special după expunerea la soare, ajutând receptorii de la nivelul pielii să crească producţia de colagen.

Renunţă la dulciuri

Din păcate, oricât ar fi de tentante, dulciurile nu aduc beneficii corpului şi nici pielii. Consumul ridicat de zahăr poate cauza îmbătrânirea prematură, contribuind în mod direct la apariţia ridurilor şi a petelor pe faţă.

Elimină celulele moarte

Indiferent de cât de mare grijă acorzi alimentaţiei sau produselor de calitate destinate îngrijirii pielii, este necesar să îndepărtezi celulele moarte de la nivelul pielii pentru a ajuta procesul natural de reînnoire a colagenului. Poţi folosi creme exfoliante sau acid lactic şi acid glicolic, dacă îţi doreşti o curăţare mai profundă.

Masează-ţi pielea

Dacă îţi doreşti să te bucuri de o piele frumoasă şi elastică pentru cât mai mult timp, acordă-ţi câteva minute în fiecare zi pentru a-ţi masa tenul. Ai nevoie de o cremă hidratantă sau de un ulei puternic hidratant, precum uleiul de cocos sau cel de măsline, pe care îl aplici pe piele cu buricele degetelor, cu mişcări circulare şi ascendente. În acest fel, vei stimula glandele limfatice să îndepărteze impurităţile acumulate, iar pielea va deveni mai fermă, având un aspect proaspăt.Recente

pietre la rinichi jpg
Jennifer Lopez sursa foto  Shutterstock jpg
sosete negre in avion jpg
singuratate jpg
p 7 Joe Biden WC jpg
Angelina Jolie tatuaje jpg
Cantaretul Usher jpg
Albert Einstein jpg
Printesa Diana jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg
Shakira jpeg
Oprah jpg
Kim Kardashian jpg
celine dion jpg