7 mituri despre îngrijirea pielii
Ai primit multe sfaturi despre cum să-ţi îngrijeşti pielea şi ai auzit de anumite trucuri, însă care este de fapt adevărul?
Iată câteva dintre cele mai întâlnite mituri.
Fals – Făcută o dată pe săptămână,exfolierea tenului ajută la îndepărtarea celulele moarte de la nivelul pielii,ceea ce facilitează producerea de celule noi,pentru un ten sănătos şi fin. Totodată,în momentul în care-ţi exfoliezi pielea,îndepărtezi o mulţime de uleiuri şi bariere protectoare,acest lucru conducând la iritarea tenului. De aceea,dacă exfolierea este făcută prea des,declanşezi o hiperproducţie de sebum,ceea ce îţi face pielea grasă şi predispusă la apariţia coşurilor.Cu cât laşi o mască pe faţă mai mult timp,cu atât vei avea rezultate mai bune
Fals-Măştile din comerţ conţin substanţe hidratante şi de îngrijire care intră destul de rapid în piele. Depăşirea timpului recomandat pe ambalaj nu te va ajută să ai rezultate mai bune. Din contră,pot apărea iritaţii sau alergii.
Fals – Dacă-ţi bruschezi pielea,pot apărea cicatrici,iar după extracţie,porii se umplu cu sebum. Un tratament cu retinoizi şi o exfoliere blândă a tenului cu acizi sunt suficiente pentru eliberarea porilor.
Fals-Pe măsură ce corpul se modifică şi pielea trece prin aceleaşi procese. Prin urmare,ceva ce ai folosit în trecut şi a dat rezultate bune nu va mai fi adecvat pentru situaţia actuală.
Fals-Chiar dacă afară nu este soare,radiaţiile ultraviolete ajung pe suprafaţa pământului,aşadar crema de protecţie solară este necesară. În plus,este bine să foloseşti o cremă cu factor de protecţie indiferent de anotimp. Astfel vei prevenii apariţia prematură a ridurilor precum şi apariţia petelog pigmentare pe piele.
Fals-Cele mai multe creme antirid,pur şi simplu hidratează pielea,făcând-o să pară mai tânără,dar numai temporar. Este adevărat că unele ajută la ameliorarea liniilor fine şi la redarea fermităţii pielii,însă nu există un produs miraculos care să menţină tenul tânăr.
Fals – În general companiile investesc mulţi bani în reclame,ambalaje şi există cazuri în care plăteşti în plus şi pentru că este un anume brand. Este adevărat că unele produse pot fi mai scumpe din cauză că au fost investiţi mulţi bani în cercetare sau în anumite ingrediente. Important este să alegi ceea ce se potriveşte tenului tău. De aceea,înainte de a-ţi cumpăra o cremă consultă un medic specialist sau testeaz-o pe o porţiune mică de piele.