Aceşti criminali au devenit incredibil de bogaţi! Ce preţ au plătit pentru a se bucura de lux?

1 shutterstock 211339102 jpg jpeg

Trăim într-o lume în care activităţile criminale sunt în creştere, în ciuda faptului că mai multe guverne au luat măsuri pentru a le reduce. Lumea criminalităţii valorează miliarde de dolari şi mulţi oameni se alătură, deoarece au multe beneficii.

Traficul de persoane sau droguri, comerţul cu arme atrag profituri imense pentru oameni cu intenţii criminale. Unii infractori deţin bogăţii foarte mari, dar în prezent sunt în închisoare. Iată-i pe cei mai bogaţi criminali din istorie care au uluit lumea cu faptele lor. Sunt oameni care au câştigat foarte mulţi bani de pe piaţa neagră.

Al Capone

Poate cel mai faimos mafiot din SUA, Al Capone a ajutat la crearea şi conducerea unui imperiu criminal care a rezistat ani în şir, înainte de a avea 33 de ani. Fiul unor imigranţi săraci, el a ales să scape de sărăcie prin aderarea la o serie de bande criminale care se ocupau cu jocuri de noroc, tâlhării, extorcări şi luare de mită. A atras atenţia unui cap al criminalităţii din Chicago pe nume James „Big Jim” Colosimo şi şi-a început ascensiunea în vârful lumii criminalităţii din oraşul acestuia. La vârsta de 26 de ani, era el însuşi capul celui mai mare grup de crimă organizată din Chicago care aparţinea de mafia italiană cunoscută sub numele de Chicago Outfit.

Capone a comandat sau comis cel puţin 33 de lovituri, dintre care cea mai infamă a fost masacrul de Sfântul Valentin. De asemenea, şi-a folosit puterea pentru a influenţa alegerile locale, schimbând climatul politic al zonei Chicago pentru a se potrivi nevoilor sale. Faptele sale i-au adus echivalentul a 1,3 miliarde de dolari.

Leona Helmsley

A fost un renumit broker şi hotelier ale cărui practici şi dispoziţii comerciale i-au adus porecla de Regina Răutăţii. Era cunoscută atât pentru abuzul faţă de proprii angajaţi, cât şi pentru tendinţa ei de a contesta plăţile către şi de la antreprenori, vânzători şi chiriaşi. În timpul procedurilor judiciare din 1985, contractanţii au dezvăluit că facturau cea mai mare parte a muncii lor ilegal către hotelurile deţinute de Helmsley. Treptat, afacerile Leonei au început să se prăbuşească, iar ea a fost condamnată pentru fraudarea SUA, evaziune fiscală, depunere de declaraţii fiscale false. În ciuda condamnării, ea s-a bucurat de un câştig de 8 miliarde de dolari.

Griselda Blanco

Blanco, numită şi La Madrina, văduva neagră, naşa cocaină sau regina lui Narcos, era stăpâna drogurilor columbiene. A lucrat în cartelul Medellín, a contribuit la iniţierea comerţului cu droguri în Miami şi a transportat cantităţi uriaşe de cocaină din anii `80 până la începutul anilor 2000. Era recunoscută pentru violenţa ei. Se estimează că ea şi membrii cartelului, numiţi Cocaina Cowboys, au comis până la 2.000 de crime în timp ce au transportat cocaină din Columbia în SUA. Blanco a fost una dintre cele mai bogate şi periculoase femei din lume, adunând până la 80 de milioane de dolari pe lună.

Bernie Madoff

A fost un finanţator de carieră. După liceu, a obţinut o diplomă în ştiinţe politice, a urmat o vreme Facultatea de Drept, dar a renunţat când a fondat propria firmă pe Wall Street, numită Bernard L. Madoff Investment Securities. Tot ce i-a trebuit pentru a-şi începe afacerea a fost un pic de muncă grea, un împrumut mare şi multe relaţii obţinute cu ajutorul socrului său. Compania a mers bine, devenind una dintre cele mai mari pe piaţa de pe Wall Street. A contribuit la crearea pieţei bursiere NASDAQ, Madoff ajungând în rolul de preşedinte NASDAQ. Acest lucru i-a oferit lui Madoff multă putere şi încredere în forţele propri. Investitorii s-au adunat pentru a-i oferi banii lor. Singura problemă a fost că şi-a construit întreaga afacere pe o minciună.

Madoff a luat bani de la mii de potenţiali investitori oe parcursul a trei decenii. În cele din urmă a acumulat aproximativ 36 de miliarde de dolari, numai că, în loc să-i investească aşa cum a promis, a depus o mare parte în contul său personal. A reuşit să dea impresia că face ceea ce se aştepta din partea lui, folosind o parte din banii câştigaţi de la noii investitori pentru a plăti investitorii vechi, dar afacerea s-a extins atât de mult, încât a început să atragă atenţia. Întreaga schemă a lui Madoff a fost dată în vileag, dar nu înainte ca el să ajungă la o avere de 826 milioane de dolari. Oare aceşti bani au meritat efortul lui Madoff, dacă a ajuns să fie condamnat la 150 de ani de închisoare?

FOTO: Shutterstock



Recente

Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
elvis presley jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg