Adela Popescu: ,,Un bărbat trebuie să fie puternic şi să ştie să îşi exprime sentimentele”

1 adela popescu jpg jpeg

Actriţa şi prezentatoarea de televiziune Adela Popescu a aniversat recent 5 ani de ,,Vorbeşte Lumea‟, alături de colegii de la ProTV. Atât de mult a îndrăgit proiectul, încât a fost prezentă la filmări până în luna a opta de sarcină. În vârstă de 33 de ani, Adela este mama a doi băieţi simpatici, pe care îi educă împreună cu actorul şi prezentatorul Radu Vâlcan. Mai multe despre familia ei ne povesteşte în interviu.

De 4 ani eşti alături de echipa ,,Vorbeşte lumea‟. Ce te atrage cel mai mult la acest proiect?

E foarte greu să spun un singur lucru care mă atrage la acest proiect: e vorba despre echipă şi despre cât de bine ne simţim unii cu ceilalţi, despre prieteniile care s-au creat în toţi aceşti ani, despre relaţia profesională excelentă pe care o am cu al meu coleg Cove şi despre bucuria pe care o simt să fim alături, zi de zi, de telespectatori şi să le oferim informaţii cât mai diverse.

Unde te vezi peste 5 ani?

Sincer, având în vedere toată această perioadă, nu ştiu dacă peste 5 ani, dar şi peste 1 sau 2 ani, îmi doresc, din tot sufletul, să ajungem din nou în Bali, dar relaxaţi şi fără frică. Asta mi-aş dori, dacă stau să mă gândesc în acest moment.

Vara trecută, te-ai confruntat cu o problemă digestivă serioasă. În ce a constat mai exact şi cum te simţi în prezent?

stanga
dreapta
2 adela cove jpg jpeg
3 adela popescu 2 jpg jpeg
4 protv 20180131 2990 mod jpg jpeg
5 adela png png
6 adela2 png png
7 adela3 png png
8 adela4 png png
9 adela5 png png
10 adela6 png png

Aşa este, m-am confruntat cu o situaţie deloc plăcută. Simţeam o durere în partea dreaptă, care dura de aproape două săptămâni. Deşi nu era insuportabil, într-o noapte am decis să merg la urgenţă şi au găsit o inflamaţie. A fost vorba despre o bacterie în tractul digestiv pe care am luat-o de la o carne preparată termic insuficient. Am stat în spital trei zile, dar am fost pusă pe picioare şi am venit acasă. Treptat, am revenit la normal, iar acum mă simt foarte bine.

La ce ar trebui să fim atenţi atunci când pregătim şi consumăm carne de pui?

Infecţia despre care vă povesteam anterior a fost cauzată chiar de carnea de pui. Aşa că e importantă sursa, dar şi modul de preparare: dacă este gătită ,,talpă‟, automat dispar toate bacteriile. Până acum, eu consumam carne doar din curtea părinţilor, dar în ultima perioadă am cumpărat din magazin. Deci, este clar că rămâne varianta cea mai sănătoasă să cunoşti şi provenienţa.

Probabil că vei fi şi mai atentă la alimentaţia ta. Ai făcut deja vreo schimbare în dietă?

La început, am ţinut şi un regim, la indicaţiile medicului. Mâncam doar fructe din compot şi legume fierte sau la abur. Acum, nu mai ţin acest regim şi, în general, nu prea ţin diete sau cure de slăbire. Evident, sper să nu mă mai confrunt cu o astfel de situaţie.

Cum este să fii mamă de băieţi? Vă mai doriţi şi o fetiţă?

Este o provocare, în primul rând, dar şi o mare bucurie. Cred că nu se compară cu nimic din ceea ce am trăit şi, cu siguranţă, nu a devenit mai uşor de când a apărut cel de-al doilea, pentru că există, evident, destule diferenţe între ei. Cei doi sunt foarte veseli, dar în rest sunt destul de diferiţi. Alexandru vorbeşte mult, iubeşte tot ce ţine de artă: să i se citească, să înveţe cântecele, în schimb lui Andrei îi place să danseze. Andrei a fost, de la început, mai tandru. Alexandru acum se transformă într-un băieţel care ştie să protejeze.

Referitor la ideea de a mai avea un copil, pentru moment ne concentrăm toată atenţia asupra lui Alexandru şi a lui Andrei. Cel mic este în perioada în care descoperă totul şi este foarte curios, nu are răbdare să stea într-un singur loc, aşa că vrem să-i acordăm cât mai mult timp. Totodată, e normal să petrecem vreme şi cu cel mare, chiar dacă el devine mai independent şi găseşte tipuri diferite de jocuri.

Ce calităţi apreciezi la un bărbat şi cum îţi înveţi băieţii să le adopte?

Un bărbat trebuie să fie luminos, adică să fie un om liber, să nu aibă fobii, anxietăţi, iar asta vine, în general, dintr-un suflet curat. În acelaşi timp, trebuie să fie puternic şi să ştie să îşi exprime sentimentele, să fie transparent când vine vorba despre emoţiile lui. Momentan, băieţii sunt mici, dar eu sper să se uite cu ochii larg deschişi la tatăl lor şi... eu sunt mulţumită!

Cum a fost perioada în care Radu era plecat cu filmările pentru emisiunea Insula Iubirii? Ţi-a fost greu cu copiii?

A fost extrem de dificilă. Perioada de început a pandemiei a coincis cu plecarea lui Radu şi cu faptul că cei mici şi mama mea au răcit. Aşa că am fost nevoită să am grijă de ei, singură şi să mă împart între emisiune şi toate nevoile lor. Îmi amintesc de acele zile, deoarece nu mi-a fost deloc uşor, am avut mare noroc că am putut muta prezentarea emisiunii la mine în casă, şi aşa eram mereu aproape de ei. Uneori, chiar mai intrau în camera, deoarece le era foame sau voiau să petreacă timp cu mine, dar am reuşit să o duc la capăt.

De-a lungul acelor zile, am realizat cât este de important un program clar în viaţa fiecăruia: aşa că, după ora 19:00, îi pregăteam de somn şi reuşeam să-mi fac şi puţin timp pentru mine, în care să mă pregătesc pentru a doua zi şi să pot pune lucrurile în ordine.

Cât de mult se implică bunicii în creşterea copiilor. Ce părere ai despre această relaţie şi cât de mult le permiţi să îi educe.

Mă simt foarte norocoasă că atât mama mea, cât şi mama lui Radu sunt foarte apropiate de cei mici. Cred că este foarte importantă prezenţa lor în viaţa copiilor şi, în plus, este un real ajutor pentru mine şi Radu, în special în timpul săptămânii.

Eu mă bucur să văd că cei mici vor să meargă la bunica lor în vizită şi că le place şi viaţa în afara oraşului. Chiar de curând l-am lăsat pe cel mare o săptămână la Şuşani, cred că acolo se poate bucura diferit de tot ceea ce ne oferă natura.

Deseori le povesteşti fanilor, pe blogul tău, despre vacanţele în familie. Care este cea mai memorabilă?

Clar mă gândesc la vacanţa din Bali. A fost prima vacanţă în care am fost plecaţi doar noi patru, atât de departe... clar cu o mică urmă de inconştienţă. Dar a fost atât de frumoasă!

Prietenele tale îţi sunt mereu alături. Ce apreciezi cel mai mult într-o relaţie de prietenie? Dar în relaţia dintre soţ şi soţie?

În relaţia de prietenie, apreciez cel mai tare acceptarea. Trebuie să îţi accepţi prietenii, mai ales dacă au un caracter frumos, aşa cum sunt. Să nu încerci să îi schimbi şi să te bucuri de ceea ce aduc nou în viaţa ta. O prietenie trebuie să fie relaxată şi să îţi aducă bună dispoziţie.

În ceea ce priveşte relaţia dintre soţ şi soţie, cred că este foarte importantă o potrivire de bază, acea compatibilitate fără de care e foarte greu să construieşti. Apoi, consider relevant timing-ul, este important când se întâlnesc doi oameni, deoarece aşa pot avea viziuni comune. Chiar dacă oamenii se iubesc, dacă îşi doresc lucruri diferite, din păcate nu va merge. Şi un echilibru din toate punctele de vedere: social, mental, din punct de vedere al culturii. Toate contează!

Dacă ar fi să alegi trei lucruri pe care ai voie să le ei cu tine pe o insulă pustie, ce ai lua?

Telefonul mobil şi biletele pe care le voi folosi pentru a mă caza pe acea insulă pustie. Că altfel nu aş avea ce să caut pe insulă, sinceră să fiu.

@arhivăRecente

donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg
Regina Elisabeta jpeg