Alimentele care accelerează procesul de îmbătrânire a pielii

1 75534 original jpg jpeg

Ridurile tind să apară pentru prima dată în jurul ochilor, gurii şi pe frunte, deoarece în aceste zone ale feţei pielea este mult mai sensibilă. În plus, expunerea tegumentului la soare provoacă leziuni care duc la apariţia ridurilor.

Dar, înainte de a opta pentru botox, vezi care pot fi cauzele care provoacă apariţia ridurilor. Chiar dacă ridurile apar în urma procesului de îmbătrânire, şi alimentaţia are legătură. Pentru a evita ca ridurile să apară prematur, trebuie să faci anumite schimbări în dieta ta.

Ce cauzează riduri

Pielea este formată din două proteine care funcţionează pentru a menţine pielea catifelată şi fără riduri. Iar frumuseţea tegumentului se menţine atunci când aceste proteine sunt sănătoase.

Soarele este unul dintre factorii care duc la apariţia prematură a ridurilor, deoarece afectează colagenul, distrugând fibrele structurale de sub piele. Odată ce proteina este afectată, pielea devine mai subţire şi sensibilă, ducând la apariţia liniillor fine, ridurilor şi apoi la îmbătrânire.

Însă, aşa cum am spus mai sus, alimentaţia este o altă cauză a ridurilor. Aşadar, iată care sunt alimentele pe care trebuie să eviţi să le mai consumi în exces.

Zahărul

Fibrele de colagen trebuie să rămână legate între ele pentru ca structura pielii să nu fie afectată. Zahărul are un efect negativ asupra fibrele de colagen. Prin expunerea la soare, acestea sunt descompuse, ceea ce înseamnă că procesul de îmbătrânire a pielii este accelerat. Pentru a preveni ridurile, trebuie să reduci aportul de zahăr. Alimentele bogate în zahăr - bomboanele, prăjiturile, îngheţata – trebuie consumate ocazional, şi nu ca parte a alimentaţiei zilnice. În plus, renunţă treptat la băuturile răcoritoare, la cele care conţin cafea, deoarece pot furniza organismului până la 100 de grame de zahăr în funcţie de cantitatea consumată. În schimb, mănâncă mai multe legume, proteine slabe, cereale integrale, fructe şi grăsimi sănătoase.

Produsele bogate în carbohidraţi

După ce sunt digeraţi, carbohidraţii se transformă în zahăr. Dar nu toţi carbohidraţii sunt creaţi egal. Fructele şi legumele conţin carbohidraţi şi multe dintre ele au proprietăţi nutriţionale uimitoare care pot preveni de fapt ridurile. Evitarea totală a carbohidraţilor previne apariţia ridurilor. Optează pentru alimente care conţin antioxidanţi şi vitamine, doarece încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii şi, implicit, ridurile.

Margarina

Pentru o lungă perioadă de timp, margarina a fost prezentată ca o alegere mai bună decât untul datorită conţinutului scăzut de grăsimi saturate. Însă, după mai multe studii, s-a descoperit că margarina conţine grăsimi polinesaturate, care au efecte nocive asupra sănătăţii, inclusiv asupra procesului de îmbătrânire.

Produsele lactate

Deşi produsele lactate sunt surse bogate de calciu - un mineral necesar pentru sănătatea osoasă şi funcţia musculară - ele tind să crească inflamaţia, ducând la creşterea stresului oxidativ, una dintre cauzele îmbătrânirii premature. De asemenea, laptele este bogat în lactoză, care este tot un zahar care poate deteriora colagenul. Încearcă să obţii calciu din alte surse, cum sunt legumele sau alternativele de lapte.

Alte produse care accelerează procesul de îmbătrânire a pielii sunt alcoolul şi carnea roşie.Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg