Anthony Hopkins, câştigător Oscar 2021, despre lupta cu alcoolismul: „Sunt fericit că sunt alcoolic. E un dar“

1 profimedia 0098372467 jpg jpeg

Sir Anthony Hopkins a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru pelicula „'The Father“. Acesta este al doilea Oscar, după cel obţinut în 1992, pentru rolul Hannibal Lecter, din „Tăcerea mielilor“. Legendarul actor a fost la un pas să-şi rateze cariera din cauza alcoolului şi recunoaşte că a rezistat acestei tentaţii în ultimii 45 de ani.

La finalul anului trecut, Anthony Hopkins (83 de ani) a postat un mesaj emoţionant pe Twitter, în care anunţa că sărbătoreşte 45 de ani fără alcool, după ce a fost la un pas să moară din cauza băuturii. Mesajul a fost, totodată, unul de încurajare pentru multele persoane care, din cauza pandemiei şi a izolării, au început să consume tot mai mult alcool.

„A fost un an dur, plin de durere şi tristeţe pentru mulţi, mulţi, mulţi oameni. Acum 45 de ani, eu m-am trezit la realitate. Mă îndreptam spre dezastru, am băut până am fost la un pas de moarte. Apoi am primit un mesaj: «Vrei să trăieşti sau să mori?». Şi mi-am dat seama că vreau să trăiesc. Brusc, a venit uşurarea şi, de atunci, viaţa mea a fost uimitoare”, a mărturisit actorul în decembrie 2020.

stanga
dreapta
2 profimedia 0262839882 jpg jpeg
3 profimedia 0557338589 jpg jpeg
4 profimedia 0098209202 jpg jpeg

În anii 1970, actorul era alcoolic şi era o cu totul altă persoană, după cum însuşi a mărturisit. „Asta faci în teatru, bei. Era foarte dificil să lucrez şi era foarte greu pentru cei din jur să lucreze cu mine, pentru că, de obice, veneam la teatru mahmur. Atunci când beam, eram o persoană  dezgustătoare, în care nu puteai avea încredere“, a declarat el, citat de BBC. 

Actorul a povestit cum a început să se schimbe în urma unei discuţii cu o voluntară de la Alcoolicii Anonimi, care l-a întrebat: „De ce nu ai încredere în Dumnezeu?”. „Asta am făcut. Iar de atunci, dorinţa de a bea nu a mai revenit vreodată“, a spus actorul, care a renunţat la alcool în 1975.

„Nici azi, când mă uit în urmă, nu-mi vine să cred că viaţa mea este aşa cum este. Ar fi trebuit să mor de la băutură pe undeva prin Ţara Galilor“, a mai spus el. „Sunt fericit că sunt alcoolic. E un dar. Pentru că abia aşa mi-am dat seama de abisul în care mă scufundasem. Acel abis mă urmăreşte peste tot, pentru a-mi aduce mereu aminte“, a mărturisit Anthony Hopkins.

FOTO ProfimediaRecente

horoscop shutterstock 1913521300 jpg
vedete serioase jpg
J Lo jpg
Coperta CPF 11 jpeg
kardashian1 jpg
Festivalul Opera Copiilor OCC JPG
Bobby Brown si Whitney Houston jpg
luna shutterstock 1044034966 jpg
Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks și Rita Wilson au fost depistați pozitiv cu COVID 19 la începutul lunii martie  jpeg
numerologie
Elvis Presley
Victoria Beckham jpg
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg