Anthony Hopkins, câştigător Oscar 2021, despre lupta cu alcoolismul: „Sunt fericit că sunt alcoolic. E un dar“

1 profimedia 0098372467 jpg jpeg

Sir Anthony Hopkins a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru pelicula „'The Father“. Acesta este al doilea Oscar, după cel obţinut în 1992, pentru rolul Hannibal Lecter, din „Tăcerea mielilor“. Legendarul actor a fost la un pas să-şi rateze cariera din cauza alcoolului şi recunoaşte că a rezistat acestei tentaţii în ultimii 45 de ani.

La finalul anului trecut, Anthony Hopkins (83 de ani) a postat un mesaj emoţionant pe Twitter, în care anunţa că sărbătoreşte 45 de ani fără alcool, după ce a fost la un pas să moară din cauza băuturii. Mesajul a fost, totodată, unul de încurajare pentru multele persoane care, din cauza pandemiei şi a izolării, au început să consume tot mai mult alcool.

„A fost un an dur, plin de durere şi tristeţe pentru mulţi, mulţi, mulţi oameni. Acum 45 de ani, eu m-am trezit la realitate. Mă îndreptam spre dezastru, am băut până am fost la un pas de moarte. Apoi am primit un mesaj: «Vrei să trăieşti sau să mori?». Şi mi-am dat seama că vreau să trăiesc. Brusc, a venit uşurarea şi, de atunci, viaţa mea a fost uimitoare”, a mărturisit actorul în decembrie 2020.

În anii 1970, actorul era alcoolic şi era o cu totul altă persoană, după cum însuşi a mărturisit. „Asta faci în teatru, bei. Era foarte dificil să lucrez şi era foarte greu pentru cei din jur să lucreze cu mine, pentru că, de obice, veneam la teatru mahmur. Atunci când beam, eram o persoană  dezgustătoare, în care nu puteai avea încredere“, a declarat el, citat de BBC. 

Actorul a povestit cum a început să se schimbe în urma unei discuţii cu o voluntară de la Alcoolicii Anonimi, care l-a întrebat: „De ce nu ai încredere în Dumnezeu?”. „Asta am făcut. Iar de atunci, dorinţa de a bea nu a mai revenit vreodată“, a spus actorul, care a renunţat la alcool în 1975.

„Nici azi, când mă uit în urmă, nu-mi vine să cred că viaţa mea este aşa cum este. Ar fi trebuit să mor de la băutură pe undeva prin Ţara Galilor“, a mai spus el. „Sunt fericit că sunt alcoolic. E un dar. Pentru că abia aşa mi-am dat seama de abisul în care mă scufundasem. Acel abis mă urmăreşte peste tot, pentru a-mi aduce mereu aminte“, a mărturisit Anthony Hopkins.

FOTO ProfimediaRecente

olivia newton john jpeg
vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG