Apă caldă sau rece: care e bună pentru păr?

1 78225 original jpg jpeg

Pentru a menţine părul puternic şi sănătos, el are nevoie de o îngrijire specială. Dar trebuie să ai grijă în timp ce alegi apa pentru spălarea părului, deoarece apa caldă şi apa rece au efecte diferite asupra aspectului podoabei capilare.

Părul puternic şi mătăsos adaugă frumuseţe, dar este foarte important ca el să fie spălat cu apa potrivită şi să fie protejat de efectele negative. Unii oameni folosesc apa caldp, în timp ce alţii  o preferă pe cea rece pentru spălarea podoabei capilare.

Dar, indiferent de apa pe care o foloseşti pentru a-ţi spala părul, ea are efect asupra puterii si dezvoltării firelor de păr. Prin urmare, ar trebui să fii mult mai atentă când potriveşti apa. Rezultatele spălării podoabei capilare cu apă caldă şi apă rece sunt următoarele:

Spălarea părului cu apă caldă Sunt afectate uleiurile naturale

Spălarea părului cu apă caldă curăţă scalpul şi îndepărtează, de asemenea, toată murdăria. Apa calda înmoaie scalpul şi excesul de sebum este îndepărtat mai uşor. Însă, nu uita că apa trebuie să fie caldă, nu fierbinte.

Deshidratează

Apa caldă spre fierbinte afectează uleiurile naturale ale scalpului şi duce la deshidratare. Rădăcinile firelor de păr devin mai slabe, iar acest lucru cauzează şi pierderea părului.

Usucă scalpul

Apa caldă provoacă uscarea scalpului, iar funcţiile de hrănire şi hidratare sunt afectate. În plus, părul uscat şi lipsit de vitalitate se dezvoltă mult mai greu.

Spălarea părului cu apă rece:

Curăţă scalpul

După spălarea părului cu apă rece, pielea capului nu se înmoaie. Iar porii scalpului se închid şi uleiul sau murdăria nu se acumulează.

Oferă umiditate

Apa rece închide porii. Se păstrează umiditatea capului şi a părului, care nu produce uscarea scalpului şi părul să rămână sănătos.

Este îmbunătăţit fluxul sanguin

Fluxul de sânge este stimulat atunci când scalpul este expus la apă rece. Sângele hrăneşte părul de la rădăcină, întărind firul de păr şi oferindu-i strălucire şi frumuseţe.Recente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg