Apa de trandafiri, cum se prepară şi 5 reţete care protejează şi alintă pielea

1 apa de trandafiri 1401915263 jpg jpeg

Simbol al frumuseţii, care a inspirat mulţi poeţi, grădinari şi florişti, trandafirul sau rosa încântă ochii şi „parfumează‟ sufletul, iar petalele sale stau la baza multor preparate cosmetice.

Trandafirul face parte din familia Rosaceae, iar în lume există peste 150 de specii şi mii de soiuri. Florile variază în dimensiuni, culoare şi formă, iar petalele sunt folosite în scopuri medicinale, în bucătărie şi în scop cosmetic. Printre cele mai cunoscute produse cosmetice, care au la bază petalele acestei plante, se numără apa de trandafiri, creată prin distilarea petalelor cu ajutorul aburului. Apa de trandafiri se foloseşte de mii de ani, inclusiv femeile din Evul Mediu au profitat de beneficiile ei. Datorită aromei parfumate şi a substanţelor naturale, apa de trandafiri este folosită ca alternativă a parfumurilor şi utilizată în ritualuri de înfrumuseţare. Din punct de vedere cosmetic, este recunoscută în întreaga lume pentru că: ajută la calmarea iritaţiilor, vindecă arsurile, controlează producţia excesivă de sebum, reduce roşeaţa pielii şi are proprietăţi antiîmbătrânire. Fie că alegi să o cumperi din magazin sau să o pregăteşti în casă, apa de trandafiri poate fi aplicată direct pe piele sau în amestec cu alte produse naturale.

Loţiunea tonică purifică faţa

Cel mai uşor mod de a profita de toate beneficiile apei de trandafiri este să îţi faci acasă propria apă parfumată, astfel: fierbe în apă petale de trandafiri, uscate sau proaspete. După ce amestecul a fiert, strecoară lichidul şi pune-l la răcit. După ce ţi-ai demachiat tenul, îmbibă o dischetă de bumbac în apa de trandafiri, curăţă faţa, apoi lasă apa să intre în piele. Poţi repeta ritualul dimineaţa şi seara, pentru o faţă curată, lipsită de impurităţi.

Înlocuieşte apa termală

Apa de trandafiri poate înlocui cu succes apa termală, deoarece calmează iritaţiile şi reduce roşeaţa pielii. Diluează o parte din apa de trandafiri cu trei părţi de apă normală şi pune amestecul într-un pulverizator. Îl poţi folosi după ce te-ai epilat şi când simţi că pielea ta este deshidratată.

Hidratează şi catifelează pielea

Dacă simţi că pielea ta este uscată, loţiunea din apă de trandafiri te poate ajuta să reglezi nivelul hidric al tenului. Amestecă apa de trandafiri cu ulei de migdale sau cu ulei de măsline şi masează-ţi zonele cu probleme sau chiar întregul corp. În aşa fel, pielea va fi hidratată şi catifelată.

Masca tratează arsurile

Din cauza razelor dăunătoare ale soarelui, pielea este mai predispusă la îmbătrânire precoce şi la arsuri. Apa de trandafiri acţionează ca un antioxidant, neutralizează radicalii liberi şi ajută pielea să fie sănătoasă. Amestecă într-un vas două – trei linguri de apă de trandafiri, un castravete ras, câteva frunze de mentă tocate, două linguriţe de miere şi o linguriţă de ulei de măsline. Aplică această compoziţie pe ten şi las-o să acţioneze. Masca aceasta va calma arsurile şi va hidrata pielea în profunzime.

Reglează excesul de sebum

Apa de trandafiri este un astringent uşor, care ajută la reducerea mătreţii şi a aspectului de păr gras. Clăteşte-ţi părul, după ce l-ai spălat, cu apă de trandafiri, lasă să acţioneze câteva ore, apoi clăteşte din nou, cu multă apă curată. De asemenea, poţi adăuga apă de trandafiri în şamponul sau în balsamul tău.

@sutterstock



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg