Au fost vocea unor personaje animate

1 54859 original jpg jpeg

Piţigăiate, baritonale, apăsate sau mormăite, sâsâite sau peltice, vocile personajelor animate dau savoarea unui film pentru copii. Anumite vedete fac asta cu pasiune şi lasă în urmă adevărate „capodopere“ sonore. Iată câteva dintre ele.

Corina Danila,„iubita” lui Fulger McQueen

Dacă nu ştiai ce mai face îndrăgita actriţă şi realizatoare de televiziune,află că se bucură de fiecare moment şi de orice proiect nou. Astfel,nu de mult,a fost aleasă ca voce a personajului Sally,partenera eroului Fulger McQueen din animaţia „Maşini”. Pentru rol,a studiat chiar şi mimica maşinii,iar la final,Corina a declarat că experienţa a fost una interesantă. 

Alexandru Arsinel,pe post de Ursul Baloo

simeon stalpnicul png

Nu a dublat o singură voce celebră,ci patru! Se pare că-i plac asemenea colaborări din moment ce,recent,l-a interpretat şi pe maestrul bucătar Auguste Gusteau,în animaţia „Ratatouille”. Marele actor român a mai dublat vocea Micului John din „Robin Hood”,dar şi a şerifului din „Maşini” (1 şi 2). Memorabil rămâne însă Ursul Baloo,din „Cartea Junglei” şi „Cartea Junglei 2”.

Mihaela Radulescu şi Dani Otil,din acelaşi film

simeon stalpnicul png

După ce au jucat amândoi în filmul regizat de frumoasa divă,„Ostrovul meu”,cei doi au decis să aibă la activ şi un proiect „animat”. Astfel,în 2009,Mihaela devenea vocea pisicii Mittens,iar Dani îl interpreta pe hamsterul Rhyno,personaje din desenul „Bolt”. S-au distrat copios la înregistrări şi au punctat şi la capitolul „amintiri frumoase” de cuplu. 

Virgil Iantu,în chip de căţel erou

O bună bucată de vreme a moderat emisiunea „Copiii spun lucruri trăsnite”,iar apoi Virgil a devenit ceva mai serios şi,îmbrăcat la costum,s-a gândit să-i pună în dificultate pe concurenţii emisiunii „Vreau să fiu milionar”. Ca să nu se plictisească total de această nouă atitudine,a acceptat o colaborare,ceva mai relaxată:de-a dubla vocea supercăţelului Bolt,din animaţia cu acelaşi nume. Şi i-a plăcut! 

simeon stalpnicul png

Angelina Jolie,tigroaica artelor marţiale

simeon stalpnicul png

Frumoasa actriţă nu se dă la o parte din calea proiectelor destinate copiilor,ba chiar i se par extrem de frumoase şi relaxante. Astfel,Ange a fost de acord să dubleze vocea tigroaicei din animaţia „Kung Fu Panda”. În plus,la înregistrări de acest fel,distracţia este garantată,şi nu puţine sunt filmuleţele cu ea,pe internet,în care se amuză copios pe seama vocii sau a interpretării personale. Pentru acest desen animat şi-au mai „împrumutat” vocile şi alte celebrităţi ca Jack Black,Dustin Hoffman,Lucy Liu şi Jackie Chan.

Cameron Diaz aleasa lui Shrek

simeon stalpnicul png

Că ştiai sau nu,vocea prinţesei Fiona din seria animată „Shrek” a fost asigurată de nimeni alta decât actriţa Cameron Diaz. A primit cu mult drag acest „rol” şi spune că încă de mică îi plăcea povestea cu broscoiul care,după un sărut,se transformă în prinţ. Ba mai mult,blondina recunoaşte că ea ar săruta o broască chiar şi fără promisiunea că aceasta va deveni Făt-Frumos:„Îmi plac broaştele!”,spune ea.