Beneficiile apei de orez asupra tenului

1 82225 original jpg jpeg

Deşi este alimentul pe care îl mâncăm aproape săptămânal, orezul are foarte multe beneficii asupra frumuseţii. Femeile din ţările asiatice au folosit şi încă folosesc apa de orez pentru a-şi menţine părul puternic, iar pielea sănătoasă şi frumoasă.

Cum se face apa de orez

Poţi face apa de orez prin fierberea orezului cu o cantitate de apă de trei ori mai mare decât foloseşti în mod normal şi strecurarea apei rămase. Această apă reziduală lăptoasă obţinută este apa de orez. Nu se lasă mai mult de 30 de minute.

De asemenea, poţi obţine apa de orez cu orez nepreparat. Pune o jumătate de ceaşcă de orez în două ceşti de apă rece şi lasă-l la înmuiat o jumătate de oră. Apoi, stoarce-l pentru a obţine apa de orez.

Beneficiile pe care le are apa de orez asupra pielii sunt următoarele:

Minimizează porii deschişi

Poţi folosi apa de orez pentru a închide porii deschişi ca un actin astringent. Trebuie să îngheţi apa de orez şi apoi să o aplici pe faţă utilizând o dischetă demachiantă. Las-o să acţioneze aproximativ 10 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă.

Tratează arsurile solare şi petele

Datorită efectului de răcire, apa de orez poate fi folosită pentru a calma arsurile solare. Tot ce trebuie să faci este să masezi zona afectată cu apa respectivă.

Încetineşte îmbătrânirea

Orezul este sursă de antioxidanţi, despre care ştim că încetinesc procesul de îmbătrânire, ridurile şi petele care apar după o anumită vârstă. Mai mult, substanţele nutritive îmbunătăţesc elasticitatea şi textura pielii.  

Ameliorează inflamaţia pielii

Apa de orez ajută în caz de erupţii cutanate şi inflamaţia pielii. Cufundă o dischetă demachiantă în apa de orez şi apoi aplică pe zona afectată. Las-o să se usuce, după care clăteşte cu apă călduţă.

Lasă pielea catifelată

Utilizează apa de orez pentru curăţarea pielii. Vei observa tegumentul va deveni mai catifelat, deoarece stimulează regenerarea celulară. Masează zona feţei şi gâtului cu apă de orez, 5 minute, prin mişcări circulare. Las-o să acţioneze 7 minute, după care clăteşte cu apă călduţă.

Eficientă şi uşor accesibilă, apa de orez este tot ce ai nevoie pentru menţinerea părului şi tenului sănătoşi, astfel încât este nevoie să îl incluzi înn rutina ta de înfrumuseţare începând de azi.Recente

Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks și Rita Wilson au fost depistați pozitiv cu COVID 19 la începutul lunii martie  jpeg
numerologie
Elvis Presley
Victoria Beckham jpg
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg
Kate Hudson jpg
Kate Middleton în verde OK Mag jpg
andreea mantea
profetie   shutterstock 430507258 jpg
minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg
aursiargintaec@clickpentrufemei ro jpg
ZM RO elderflower Advertorial 900x500px LO 01 1 jpg