Bona Sophiei Loren: „Era cel mai urât copil pe care l-am văzut!”

Pe 20 septembrie a împlinit 89 de ani și are, în urma sa, o carieră fulminantă și o viață trăită din plin ca star de cinema și una dintre cele mai frumoase femei din lume. Doar că dădaca ei n-a văzut niciodată potențialul actriței!

image

Născută Sofia Scicolone în 1934, în maternitatea destinată femeilor nemăritate din Roma, actrița italiană provine dintr-o familie extrem de săracă și de destrămată. Mama ei, Romilda Villani, era o actriță aspirantă, care a rămas însărcinată cu Sophia Loren la numai două săptămâni după ce l-a cunoscut pe tatăl vedetei, Riccardo Scicolone, un asistent de inginer care prețuia propria libertate mai mult ca orice.

Sarcina Romildei a venit ca o mare surpriză neplăcută pentru cei doi, însă mama actriței n-a vrut să facă avort, ci a fugit în lume și-a stat ascunsă până a născut. Odată devenită mamă, aceasta a început să-l preseze pe Scicolone să-și asume parte din responsabilitatea creșterii copilului.

Tatăl Sophiei a cedat presiunilor, dar n-a reușit să rămână mult în preajma iubitei sale care de-abia îi adusese pe lume copilul. Odată cu declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial, familia lui Loren de-abia dacă avea din ce trăi. Orașul Pozzuoli, în care trăiau mama și fiica, era cel mai sărac din Italia, iar Villani îi dădea fetiței să bea apă din carburatorul mașinii. Trăind într-o sărăcie lucie, mama Sophiei Loren cerșea mâncare și bani pe străzi și, timp de opt luni, a trăit cu copilul ei într-un tunel.

Chiar și înainte de război, familia legendarei actrițe întâmpina mari probleme. Mama ei îl tot presa pe tatăl ei s-o ia de soție, dar acesta nu voia nici în ruptul capului. Din această cauză și din lipsă de bani, Romilda Villani a început să aibă probleme cu stomacul, motiv pentru care nu mai avea lapte cu care s-o hrănească pe micuța Sophia.

Având în vedere că nou-născutul era subnutrit și în mare pericol de moarte, proaspăta mămică a apelat la altă femeie ca s-o alăpteze pe viitoarea mare actriță de la Hollywood. După cum stă scris și în cartea „Sophia Loren: A Biography”, vedeta era considerată un copil... neconvențional. Avea ochii extrem de mari și nasul, de asemenea, atuuri pe care le-a afișat ulterior actrița în deplina admirație a lumii întregi.

8 sophia loren 873 jpg jpeg

După ce-a fost părăsită din nou de iubit, Villani și-a luat fetița și s-a mutat la Roma, în încercarea ei disperată de-a deveni actriță. În Roma, copilul era mai mult îngrijit de proprietăreasa garsonierei în care locuia femeia decât de mama sa. Acolo mama artistei a găsit o femeie care s-o alăpteze pe fetiță, Zaranella pe numele ei.

Bona Sophiei Loren nu era ieftină deloc, cerea să fie plătită în... carne. Incapabilă să-i facă rost de așa ceva, mama actriței îi ceda acesteia porția ei de carne. A fost sacrificiul pe care mama legendarei vedete l-a făcut pentru a-i salva viața micuței Sophia Loren.

Ani mai târziu, când Spohia Loren a devenit cunoscută, fosta ei bonă, Zaranella, a ținut să spună presei un lucru surprinzător, că actrița italiană a fost „cel mai urât copil pe care l-am văzut vreodată”. De acord cu ea?

foto - Imdb



Recente

Halle Berry  sursa foto   Shutterstock jpg
Heather Locklear, Tom Cruise  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 171763271 jpg
Gillian Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Shakira  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2437493777 jpg
ilioara radu pacienta 1 png
shutterstock 2390644165 jpg
casino 8809691 1280 png
vedete  foto   Shutterstock jpg
Afis KHS 2024 jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  19 2024 jpg
Kristina Joksimovic  foto   Instagram jpg
Elle Macpherson  foto   Instagram jpg
Taylor Swift  foto   Instagram jpg
shutterstock 1237299061 jpg
țară frumoasă  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
OCC Atelierele Micul Artist jpeg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg