Britney Spears suferă de acatizie? Cât de gravă e tulburarea mentală

Fanii cântăreței au analizat starea în care se află idolul lor și au tras o concluzie clară – vedeta suferă de acatizie! Ce este această afecțiune?

image

Nu e nicio surpriză pentru nimeni că Britney Spears trece printr-o perioadă complicată după divorț și după încheierea tutelei tatălui ei. Postările ei pe rețelele sociale ne demonstrează cu vârf și îndesat acest lucru. E limpede că tutela de 13 ani a tatălui ei a fost traumatizantă pentru Brit și la fel de evident e că viața ei nu e doar lapte și miere post-despărțirea de soț. 

Prințesa Pop postează adesea nuduri cu ea sau imagini în care este îmbrăcată sumar și face gesturi indecente. Mai mult vedeta de 42 de ani a dansat recent cu niște cuțite, riscând să se rănească cu ele. Nimic din toate acestea nu indică o stare mentală echilibrată. Dimpotrivă.

Comportamentul recent al lui Britney i-a determinat pe admiratorii ei să găsească o posibilă explicație. Astfel, ei au descoperit o tulburare mentală care face ca persoana afectată să nu fie capabilă să stea locului mult timp.

Grupul „Akathisia Alliance for Education and Research” a sugerat, pe Twitter, că „acatizia indusă medicamentos poate fi de vină, măcar parțial, pentru faptul că ea nu poate sta locului niciodată”.  

Acatizia este o tulburare care are de-a face cu mișcarea continuă și care este declanșată de consumul a unor anumite tratamente psihiatrice. Afecțiunea, care cauzează agitație și disconfort, poate fi atât de greu de suportat, încât poate duce la tentative de suicid. Acest lucru este susținut de „Akathisia Alliance for Education and Research”.

Medicamentele care declanșează această afecțiune sunt și cele luate de Britney Spears împotriva voinței ei – litium și quetiapina antipsihotică. După ce a fost internată împotriva voinței ei, în 2020, într-un spital psihiatric, Britney a început să se comporte într-un mod ciudat.  

Postările ei de pe Instagram din acea perioadă ne-o arată pe Spears vorbind către camera de filmat și frichinindu-se, mutându-se de pe un picior pe altul. Comentatorii au observat cum vedeta se chinuie să stea nemișcată în filmulețele pe care le publică online.   

image

În timp ce se afla sub tutela tatălui său, Britney Spears a refuzat să susțină niște concerte în Las Vegas, motiv pentru care i s-a dat, în mod forțat, litium, în 2019. Litiumul este un medicament puternic recomandat în tulburări precum cea bipolară. Medicamentul a făcut-o să se simtă ca și cum era beată și nu putea lega două cuvinte.

Într-unul dintre mesajele dintre ea și mama ei, pe care vedeta le-a făcut ulterior publice pe Instagram, se vede clar că i se administra un medicament antipsihotic puternic. „Pur și simplu, mă simt rău. Am impresia că tata încearcă să mă omoare. Îți jur ca asta simt!”, a dezvăluit Prințesa Pop la acea vreme.

foto - ShutterstockRecente

Harry Styles foto  Shutterstock jpg
Taylor Swift cântăreața foto  Shutterstock jpg
Sofia Vergara foto  Shutterstock jpg
JA jpg
Bradley Cooper și Beyonce jpg
Pisicile negre aduc ghinion Ce tari le considera norocoase Sursa foto shutterstock 700014673 jpg
David Beckham foto  Instagram jpg
Nunta Meghan Markle, Printul Harry jpg
Christie Brinkley jpg
Regele Charles jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Beyoncé jpg
Adele 1 jpg
Melania Trump jpg
DDR03557 png
eveniment seara (1) jpg
Ryan Gosling și Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
Vedete jpg
Familia Regala jpg
Beyonce Instagram jpg