Campanie Top10 femei excepţionale: Tanţa Zinati, apărătoarea parcului «Emil Gârleanu»

1 48385 original jpg jpeg

O luptătoare, gata să meargă până la capătul pământului pentru dreptate – aceasta este Tanţa Zinati. Datorită ei, parcul „Emil Gârleanu”, situat în sectorul 3 din Bucureşti, a fost salvat de la distrugere.

De când a aflat,pe 22 iunie 2009,că singura oază de verdeaţă a locuitorilor din cartierul Vitanul Nou,parcul „Emil Gârleanu”,este pe punctul de a fi desfiinţat,Tanţa Zinati a început lupta cu autorităţile. Şi-a spus că singurul loc de joacă pentru copiii locuitorilor din zonă trebuie salvat cu orice preţ.

Ce bucureştean nu ştie cât de preţios este un parc? Iar dacă Primăria nu luptă să-l păstreze,oraşul are sigur de pierdut. Aşa s-a întâmplat cu „oaza” din Vitan:Primăria l-a pierdut într-un proces de retrocedare,iar noul proprietar al celor 3.000 mp voia să-l desfiinţeze.

Tanţa n-a acceptat decizia de retrocedare,mai ales că Primăria ar fi avut şi alte mijloace de a reglementa conflictul. După ce s-a împotrivit echipei de muncitori venită să distrugă parcul,a alarmat toţi vecinii în privinţa acestei nedreptăţi.

Seară de seară,deşi era frântă de oboseală după o zi de muncă,ea punea fluturaşi în cutiile poştale,ca oamenii să se mobilizeze şi să i se alăture. A depus sesizări,solicitări şi reclamaţii la Primăria Sectorului 3,la Garda de Mediu,chiar şi o petiţie la Parlamentul European.

simeon stalpnicul png

A reuşit anul trecut,în aprilie,să adune 200 de bucureşteni la miting pentru salvarea parcului şi i-a smuls primarului Capitalei,Sorin Oprescu,promisiunea că rezolvă situaţia. În demersurile ei,a fost ajutată apoi şi de fundaţia Ecocivica. A deschis şi un proces,a atacat dispoziţia de retrocedare cu ajutorul celor nouă asociaţii de proprietari din zonă. Rezultatul? Parcul este în picioare,iar Tanţa este convinsă că aşa va rămâne.

simeon stalpnicul png

Mini CV Tanţa Zinati

Are 28 de ani şi locuieşte în Bucureşti. Realizări:A făcut zeci de petiţii,afişe,chiar şi un miting la care au participat peste 200 de persoane,pentru a salva parcul „Emil Gârleanu”,din cartierul bucureştean Vitanul Nou. Şi a reuşit!

Votează prin SMS şi câştigi!

zinati

Eşti înscris automat la extragerea finală pentru un telefon LG T310 Cookie. Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi şi publicaţi în ediţia din 6 mai 2011.

Costul unui SMS este de 0,30 euro cenţi şi este valabil în reţelele Orange,Cosmote şi Vodafone. În plus,pentru fiecare SMS trimis,vei primi Gratuit,sfatul revistei Click! pentru femei.Recente

kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg