Când să foloseşti retinolul pentru a întineri tenul

femeie crema ten 11 21 2008 4 14 41 pm jpeg

Diferite creme şi serumuri îţi promit un ten cu aspect mai tânăr peste noapte. Însă momentul în care foloseşti aceste produse este important dacă vrei ca substanţa să acţioneze cât mai bine. Iată când să foloseşti retinolul pentru a întineri tenul!

Ce este retinolul

Retinolul este un derivat al vitaminei A. În lipsa lui pielea se ridează mult mai repede deoarece îşi pierde elasticitatea odată cu înaintarea în vârstă. În schimb retinolul are proprietatea de a diminua liniile fine,de a îmbunătăţi textura pielii şi de a ameliora hiperpigmentarea tenului  şi a punctelor negre. Nu toate tipurile de retinol sunt la fel. De exemplu,Retin-A (cunoscut sub denumirea de tretinoin) are acţiune mult mai eficientă ca retinolul,care se găseşte de obicei în doze mici în produsele de înfrumuseţare. Chiar dacă-ţi doreşti rezultate vizibile în cel mai scurt timp este de preferat să începi să foloseşti produse cu o cantitate mai scăzută de retinol şi să măreşti treptat doza,pentru a-i pemite pielii să se obişnuiască.

Cum se aplică retinolul

Foloseşte întotdeauna retinolul în produse specifice tipului tău de ten,fie ca este vorba de unul uscat,normal sau sensibil. Crema sau serul se aplică seara,de dimensiunea a două boabe de mazăre,înainte de culcare şi doar după demachiere. Evită zona gurii,nasul şi colţul ochilor deoarece sunt zone mai sensibile.

Când nu se aplică retinolul

Nu se aplică imediat după demachiere sau exfoliere. Aşteaptă 10 minute înainte să aplici crema sau serul dacă te-ai exfoliat. De asemnea,nu folosi crema în timpul zilei,mai ales dacă te expui la soare. Pe măsură ce retinolulacţionează,pielea poate fi mai sensibilă pentru câteva ore şi din acest motiv este bine să nu te expui la soare. Cel mai bun moment în care poţi folosi retinolul este pe timpul nopţii. În acelaşi nu folosi creme cu retinol înainte să te epilezi cu ceară pe anumite zone ale feţei.



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg