Cântăreaţa franceză Juliette Gréco a murit la 93 de ani

1 profimedia 0559566567 jpg jpeg

Cântăreaţa franceză Juliette Gréco, supranumită "Muza din Saint-Germain des Prés" şi interpreta uneia dintre cele mai cunoscute melodii franceze, "Sous le ciel de Paris", a încetat din viaţă.

Juliette Gréco s-a stins din viaţă la locuinţa ei din sud-estul Franţei. Cântăreaţa se retrăsese din viaţa publică după ce în 2016 suferise un accident vascular cerebral. A fost anul în care artista şi-a pierdut singura fiică, Laurence-Marie.

Juliette Gréco, marea doamnă a cântecului francez, s-a născut pe 7 februarie 1927 la Montpellier. De peste 60 de ani, cu vocea ei caldă şi senzuală, artista franceză a interpretat piese care au fost compuse special pentru ea de unii dintre cei mai mari muzicieni ai Franţei - Jacques Prévert, Léo Ferré, Serge Gainsbourg, Jaques Brel şi Gérard Jouannest - soţul ei, potrivit news.ro.

A devenit celebră în 1950 cu ”Si tu t'imagines” - un poem de Raymond Queneau, ale cărui versuri au fost puse pe muzică de Joseph Kosma. De atunci, succesul nu a mai părăsit-o.

A interpretat piese care au devenit celebre, precum ”La Javanaise”, de Serge Gainsbourg, ”La Jolie Môme”, de Léo Ferré, ”La Chanson des vieux amants”, de Jacques Brel şi Gérard Jouannest.

I-a cucerit pe francezii romantici cu piesa ”Un petit poisson ou un petit oiseau” şi le-a aprins imaginaţia cu un cântec torid, ”Déshabillez-moi”, care a ajutat streaptease-ul să devină o artă.

În martie 2016, artista franceză a fost internată de urgenţă într-o clinică din Lyon, în urma unui accident vascular cerebral.

Juliette Gréco a susţinut în ultimii ani un turneu de adio, intitulat ”Merci”. Acesta a inclus 50 de show-uri în Franţa şi în alte ţări, potrivit casei de discuri a artistei.

În 2012, artista a primit Legiunea de Onoare în rang de Comandor, iar în 2015 a fost recompensată cu Ordinul Naţional de Merit.

FOTO ProfimediaRecente

jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg