Cât costa să mergi la o întâlnire romantică acum 100 de ani. De ce sumă de bani aveai nevoie

1 intalnire veche jpg jpeg

Emoţiile primei întâlniri îşi fac simţite prezenţa, mai ales dacă vrei să laşi o impresie bună. Îmbrăcămintea, gesturile, modul în care vorbeşti, locaţia aleasă, toate acestea fac parte din pachetul unei întâlniri amoroase. În ziua de astăzi, ca să plănuieşti o ieşire de succes, trebuie să fii destul de creativ şi să ai câţiva bani puşi de-o parte. Dar oare cât costa distracţia în urmă cu un secol?

Dacă astăzi, fetelor le ia mult timp să se pregătească pentru o întâlnire şi investesc mulţi bani în imaginea lor, în anii '20, distracţia era destul de ieftină pentru reprezentantele sexului frumos. June Chatterton, din Ilinois, SUA, povesteşte că o tânără îşi putea pune pe cap pălăria de 1,98 dolari, să se dea cu puţină pudră în valoare de 1 dolar şi să fie pregătită să se întâlnească cu admiratorul ei.

Cât costa o întâlnire romantică în anii '20

Femeia îşi aminteşte că partenerul ei de întâlnire a sosit la timp, datorită ceasului său de buzunar în valoare de 1,50 dolari. Bărbatul a impresionat-o cu o cutie de bomboane din ciocolată fină, care costa doar 1 dolar. Cuplul fericit a mers să urmărească filmul „The Bad One”, la Garden Theatre, iar un bilet a costat 40 de cenţi, preţ în care a fost inclus şi un spectacol de comedie. Pentru o gustare, ei s-au oprit să mănânce o specialitate de doar 15 cenţi. Şi pentru a încheia această întâlnire minunată, au fost să admire lumina lunii pe vaporul „Capitol”, unde biletul de intrare a fost doar 75 de cenţi: „Ori de câte ori mă uit la albumul meu de la sfârşitul anului 1920, îmi amintesc de vremurile bune de care ne-am bucurat, la preţuri mici”, îşi aminteşte June.

Rezumatul costurilor unei prime întâlniri

Succesul întâlnirilor de acum 100 de ani era bazat pe sinceritatea şi pe buna dispoziţie a partenerilor. Oamenii nu investeau mulţi bani în aspectul fizic, spre deosebire de preţurile mari, pe care oamenii îl plătesc astăzi pentru imaginea lor perfectă. June a achitat doar o pălărie de calitate în valoare de 1,98 dolari, un colier de perle de 8,50 dolari şi o pudră de faţă de 1 dolar, suficient cât să îşi amintească cu drag de acele vremuri.

Sursă foto: Shutterstock   Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg