Ce copilărie încercată a avut Oprah! Purta rochii din saci de cartofi, iar la 9 ani a fost violată de un văr

Vorbim despre mai mult decât o vedetă TV, vorbim despre femeia care a dus confesiunea în direct la rang de artă și care-a intervievat aproape toate personalitățile care contează în lumea asta.

image

În vârstă de 68 de ani, Oprah este, astăzi, o instituție. Singura miliardară de culoare şi cea mai bogată femeie afro-americană a secolului trecut continuă să aibă o influenţă covârşitoare în peisajul media american. Cea mai recentă victorie a sa? Interviul cu vecinii ei din Montecito, Prințul Harry și Meghan Markle, realizat în primăvara anului trecut, în cadrul căruia Ducii de Sussex au făcut mărturisiri surprinzătoare din viața lor la palatul regal. Moderatoarea celui mai de succes talk show din istoria televiziunii americane, „The Oprah Winfrey Show‟, are propria revistă glossy, „O, The Oprah Magazine‟, propriul canal TV, OWN, și un raft plin de trofee și premii importante, precum Tony și Emmy și nominalizări la Oscaruri și Globurile de Aur. În tot ceea ce înseamnă televiziune, Oprah este inegalabilă și asta se întâmplă încă din anul 1986, când a primit pe mână talk show-ul care a făcut istorie în America, „The Oprah Winfrey Show‟. Dar drumul până la glorie n-a fost deloc ușor pentru vedeta de culore, dimpotrivă.

În copilărie, purta rochii din saci de cartofi

Orpah (prenumele ei e scris diferit pe certificatul de naștere) Gail Winfrey s-a născut pe 29 ianuarie 1954 în localitatea Kosciusko din statul Mississippi, mama ei, Vernita Lee, fiind încă adolescentă atunci când a adus-o pe lume. Tatăl biologic al lui Winfrey este considerat a fi Vernon Winfrey, un miner devenit bărbier devenit consilier municipal, care era înrolat în Armată atunci când s-a născut ea. Asta în ciuda faptului că un alt bărbat, Noah Robinson Sr., fermier și veteran al celui de-al Doilea Război Mondial a pretins, la rândul lui, că este tatăl ei biologic. Copilăria şi, mai ales, adolescența viitoarei vedete n-au fost deloc uşoare, cum spuneam. Sărăcia lucie a dominat acei ani negri din viața lui Oprah, care nu avea bani de haine și-și confecționa rochii din saci de cartofi. Nici viața de familie dezechilibrată n-a ajutat-o pe Oprah, aceasta fiind trimisă frecvent de la mama ei la tatăl ei, fără să aibă un cămin permanent.

Abuzată sexual de la 9 ani

În plus, pe când era doar o copilă, Oprah a trebuit să trăiască și trauma unui abuz sexual: „Am fost violată la nouă ani de către un văr, apoi încă o dată de un alt membru al familiei şi încă o dată de alt membru al familiei“, a rupt ea tăcerea în 1986, chiar în timpul emisiunii care-a consacrat-o. Nemaiputând să suporte atâția ani de suferință, la vârsta de 13 ani, Oprah a fugit de-acasă, iar la doar 14 a rămas însărcinată, fiul ei, Canaan, născându-se prematur şi murind după naştere. În ciuda copilăriei traumatizante, Oprah a făcut tot posibilul să nu renunțe la școală, urmând cursurile Liceului de Est din Nashville, pe care l-a absolvit în anul 1971.

La 19 ani, a devenit cea mai tânără știristă

Studentă eminentă, Oprah a fost votată cea mai populară elevă din clasa ei, iar la vârsta de 17 ani a câştigat concursul Miss Black Tennessee, unul dedicat doar tinerelor de culoare. Vedeta nu s-a oprit aici și a urmat cursurile facultății de comunicare de la Universitatea din Tennessee, primind, în acelaşi timp, şi un job de prezentatoare de știri la un post local de radio. La doar 19 ani, Oprah a devenit cea mai tânără ştiristă şi prima prezentatoare de culoare de la postul TV WLAC din Nashville. Începuturile ei într-ale emisiunilor de genul talk show au avut loc odată cu oferta de a modera show-ul „People Are Talking‟, la o televiziune din Baltimore, pentru ca, în anul de grație 1986 să primească oferta de a prezenta un show care-i poartă numele, „The Oprah Winfrey Show‟, difuzat cu succes, din Chicago, timp de 25 de ani. Restul e istorie, la fel ca trecutul dominat de sărăcie al lui Oprah.

Viața amoroasă, presarată cu relații intense, toxice

La fel de bulversantă a fost și viața amoroasă a lui Oprah, una presărată cu relații intense, toxice sau care au favorizat chiar și o scurtă dependență a vedetei de consumul de droguri. Din fericire, acestea sunt ale tinereții valuri, astăzi Oprah liniștindu-se alături de bărbatul cu care formează o pereche de mai bine de trei decenii. Este vorba despre fostul educator Stedman Graham, de 71 de ani, alături de care regina talk show-urilor duce o viaţă tihnită în Santa Barbara, în vecinătatea Ducilor de Sussex. Cei doi au început o relaţie în 1986, pe când ea avea 32 de ani, iar el, 35. Ea era deja Oprah, iar el, un fost educator şi scriitor, convertit, ulterior, în om de afaceri. Başca tatăl unei fiice acum adulte, dintr-un mariaj anterior, care l-a făcut, în prezent, bunicul unei fetiţe. S-au întâlnit la o cină luată în casa unor amici comuni, iar primul pas l-a făcut Oprah, invitându-l să iasă la masă într-o zi. Chiar dacă s-au logodit în anul 1992, n-au ajuns niciodată să facă pasul definitiv şi n-au avut nici copii. Se au unul pe altul şi este de ajuns. „Sunt întrebată mereu: de ce nu te-ai căsătorit cu el? De fapt, m-a cerut de nevastă în 1993, am zis da, apoi mi-am dat seama că îmi doream doar să fiu întrebată, nu să mă mărit efectiv. Instinctiv, am înţeles că ceea ce fac eu zilnic nu e ceva tradiţional şi-ar fi fost greu să trăiesc într-un astfel de stil. Iar Stedman e foarte tradiţionalist.

image

„Show-ul a devenit viaţa mea. E copilul meu. Şi-am ştiut că nu sunt genul de femeie care vine acasă şi pune mâncarea pe masă“, a explicat Oprah, mai demult, de ce nu şi-a oficializat niciodată relaţia.

@Getty, Profimedia



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg