Ce fel de epilare alegi?

ceară de epilat acasă jpeg

Vrem nu vrem, pentru a fi frumoase şi pentru a nu ne irita din cauza căldurii, trebuie să ne epilăm. Unele dintre noi preferă epilarea cu lamă sau cu ceară, iar altele vor să uite de grija epilării mult timp, apelând la IPL. Care sunt deci opţiunile unui epilat ca la carte?

IPL – lumina intens pulsată

Dacă eşti interesată de eradicarea definitivă a foliculilor piloşi (a acelor săcuţi care înconjoară rădăcina firului de păr),ciclurile de creştere a părului sunt esenţiale. Procedura de epilare cu laser este recomandată atunci când firul de păr se află în plină creştere,deoarece el este conductorul căldurii sau a curentului electric până la folicul.

Energia luminii din lasere este atrasă de pigmentul închis,astfel încât aceasta va fi mai eficientă sunt dacă ai pielea medie (ca ton) şi părul cât mai închis la culoare. Laserele actuale,totuşi,pot fi ajustate pentru orice combinaţie de piele-fir de păr,de aceea selectarea unui tehnician experimentat în ale epilatului cu laser este esenţială. Şi medicul dermatolog îţi poate face câteva recomandări pertinente.

Razal aserului acoperă 2 centimetri de piele per impuls,iar firele de păr de pe această zonă absorb căldura,dezactivând foliculul. Da,te va durea,însă,poate fi considerat suportabil. Cele mai performante dispozitive funcţionează cu lungimi de undă mai lungi,pentru a trata în condiţii de siguranţă tenul închis la culoare sau părul subţire. Costurile variază în funcţie de salon,însă sunt destul de mari,pentru o şedinţă.

Din păcate,o singură sesiune cu laser nu va fi suficientă,pentru că,aşa cum spuneam,există mai multe cicluri de creştere şi unele fire de păr se vor afla în repaos în momentul şedinţei tale de epilare definitivă.  Vei avea nevoie de 4-7 şedinţe de IPL,la intervale de 6 săptămâni,pentru a obţine rezultate cu adevărat semnificative.

În plus,în funcţie de fiecare persoană,operaţiunea va trebui reluată după un an,deoarece există şanse ca anumiţi foliculi să se recupereze.

Vestea bună este că,în general,părul de care scapi în aceste şedinţe nu se mai regenerează.

Ceară clasică sau de unică folosinţă?

Există două tipuri de ceară. Ceara clasică,care nu se lipeşte de piele şi care,deci,nu va produce aşa multă durere,şi ceara moale,de unică folosinţă,care se trage cu ajutorul benzilor de material,şi este mai dureroasă,dar în accepţiunea unora,mai eficientă.

Orice ai alege,preferabil ar fi ca procedura să se desfăşoare într-un salon specializat şi nu acasă,mai ales că în anumite zone nu poţi ajunge singură sau te poţi arde.

Un folicul pilos nu va ceda cu una cu două,dar vestea bună este că poţi minimiza durerea.

Secretul este să-ţi programezi şedinţele de epilare la 2 săptămâni după menstruaţie.

Un nou studiu a constatat că în această perioadă eşti mai puţin sensibilă la durere (cea mai sensibilă perioadă este cu o săptămână înainte de ciclu). Ca să scapi aproape total de durere,ia un antiinflamator,cum ar fi ibuprofenul,cu 30 de minute înainte să ajungi la salon.

Citeşte şi:

Sucul de castravete,ideal pentru piele

Exfoliere cu bicarbonat de sodiuRecente

Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg