Ce greşeli poţi face în încercarea de a-ţi albi dantura? Nu renunţa la acest obicei înainte de albirea dinţilor!

1 shutterstock 269613158 jpg jpeg

Albirea dinţilor este mai accesibilă ca niciodată. Majoritatea cabinetelor stomatologice oferă serviciul de albire profesională şi multe magazine propun soluţii de albire a dinţilor acasă pe care le poţi folosi oricând. Această accesibilitate lasă lor unor greşeli care pot dăuna danturii.

Cu toate că este uşor să fii impulsiv atunci când cauţi un zâmbet mai alb, cel mai bine este să consulţi un medic dentist înainte de a experimenta orice fel de metode de albire. Acesta va decide dacă poţi face o albire dentară şi îţi va recomanda cel mai bun tratament de albire pentru tine. Persoanele care au coroane n-ar trebui să exagereze cu albirea dinţilor. Fiind realizate din porţelan, un materialdiferit de smalţ, nu se va albi, ba chiar, după albire, va părea mai întunecat prin comparaţie cu dinţii naturali.

Consumul de fructe acide pentru albirea dinţilor

Fructele acide au un pH scăzut, ceea ce înseamnă că sunt foarte eficiente în dizolvarea smalţului dentar. dată ce smalţul este afectat, acesta nu se va reface şi se poate declanşa sensibilitatea dentară şi retragerea gingivală.

Folosirea zilnică a pastei de dinţi pentru albire

Aplicată fără a avea indicaţia medicului dentist, pasta de dinţi pentru albire oferă un zâmbet mai alb, dar, în ciuda acestui rezultat rapid, poate provoca şi unele daune atunci când este utilizat pentru perioade lungi de timp. Pastele de dinţi cu cărbune conţin de obicei substanţe abrazive pentru a da strălucire. Utilizarea continuă a pastei de dinţi abrazive poate ataca smalţul dinţilor şi poate provoca retragerea gingiei, ceea ce conduce la uzura dureroasă a dinţilor. În schimb, Berg recomandă utilizarea zilnică a unei paste de dinţi multifuncţionale cu fluor.

Sari peste periaj şi treci direct la albire

Albirea dinţilor nu ţine loc de periaj şi nu înlocuieşte rutina de îngrijire orală, care ar trebui să includă şi folosirea aţei dentare. Depunerile de pe suprafaţa danturii şi rămăşiţele alimentelor consumate, ascunse între dinţi, pot interfera cu procesul de albire, astfel încât pregătirea dinţilor înainte de albire va duce la obţinerea celor mai bune rezultate. Dacă există reziduuri pe dinţi, vor împiedica acţiunea produsului de albire asupra smalţul dintar şi îndepărtarea petelor.

Tratarea albirii ca pe un procedeu care nu trebuie repetat

Întocmai ca perierea danturii, albirea dinţilor trebuie să fie pusă în aplicare în mod repetat pentru a menţine rezultatele. Dacă ai făcut recent o albire dentară, ai obţinut zâmbetul perfect la care visai. Cu toate acestea, dacă obişnuieşti să bei adesea vin roşu, cafea sau să fumezi, este necesar să repeţi procedura de albire în mod regulat.

FOTO: ShutterstockRecente

kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg