Ce s-ar întâmpla dacă Prințul William ar abdica după moartea Regelui Charles

Pe 6 mai 2023, Westminster Abbey a găzduit prima încoronare a unui monarh de la urcarea pe tron a Reginei Elisabeta a II-a, în 1953, iar întreaga lume a privit cum fostul Prinț de Wales a fost uns în fața supușilor săi și a camerelor de filmat. Odată instalat pe tron, nu putem să nu se întrebăm ce se va întâmpla după ce domnia Regelui Charles al III-lea se va încheia.

image

E posibil să mai dureze vreo două decenii până ce se încheie domnia Regelui Charles, având în vedere că mama lui a stat pe tron până la 96 de ani, însă, chiar și așa, ce-i rezervă viitorul monarhiei britanice după Charles?

După cum știm cu toții, primul născut al actualului rege, Prințul William de Wales, este primul în ordinea succesorală la tronul britanic. Al doilea este fiul său cel mare, Prințul George, care are acum 9 ani, urmat apoi de frații lui, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Abia după cei trei copii ai lui William intră în discuție și Prințul Harry, Ducele de Sussex. Totuși, dacă, prin absurd, William ar renunța la tron și la responsabilitățile sale regale, copiii lui și ai lui Kate Middleton devin automat succesorii săi?

Se pare că da! George ar urca pe tron în eventualitatea că tatăl lui ar abdica. Totuși, asemenea mișcare nu se întâmplă pur și simplu.

Spre ușurarea Prinților de Wales, locul pe care-l ocupă George, Charlotte și Louis în linia succesorală la tronul britanic este stabilit cu mare precizie, indiferent ce se întâmplă cu William. Totuși, dacă vine rândul lui George să urce pe tron când este încă copil, nu va domni el propriu-zis, ci un regent, care va conduce regatul până când băiatul împlinește 18 ani.

După majorat și numai după majorat, va prelua și George întreaga putere și va fi rege în toată puterea cuvântului. Aceeași regulă se aplică și fraților lui, Prințesa Charlotte și Prințul Louis. După moartea lui William sau renunțarea sa la tron, succesiunea va înainta așa cum e plănuit dintotdeauna, susține Insider.

Totuși, în timpul acestor permutări, nu toată lumea își are asigurată poziția privilegiată. Astfel, statutul de regină al Camillei Parker Bowles depinde de relația ei cu soțul său, la fel cum Kate Middleton depinde și ea de titlul regal pe care-l are partenerul ei de viață.

Dacă William abdică, Kate rămâne fără titlurile regale pe care le are acum sau pe care le-ar avea cât William e rege. Oricum nici nu ne-am imagina că Middleton și-ar dori să rămână în prim plan fără tatăl celor trei copii ai ei, chiar dacă ar exista asemenea opțiune pentru ea.

Cert e că sunt slabe șanse ca asemenea scenariu să se întâmple. William a fost crescut pentru a deveni, într-o bună zi, rege, iar datoria față de slujitori, față de Coroană i-a fost insuflată de mic. Așa cum spune și istoricul regal Marlene Koenig în Insider, „Pur și simplu, abdicarea nu e în firea englezilor!”. Și coate cineva s-o contrazică?

foto - ShutterstockRecente

Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg
Ducii de Sussex, Prinții de Wales foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Courteney Cox sursa  Shutterstock jpg
De Niro jpg
Cum reactionezi cand esti gelos in functie de zodie Sursa foto shutterstock 2037180338 jpg
BEBE REXHA png
GNR Poster (cu opening act) Portrait jpeg
WhatsApp Image 2023 05 17 at 13 28 32 jpeg
Beyonce sursa  Instagram jpg