„Cea mai curajoasă rusoaică‟ se teme pentru viaţa ei. Va părăsi Rusia după ce l-a înfruntat pe Putin la TV?

2 astaaaaaaaa jpg jpeg

Jurnalista din Rusia, care l-a înfruntat pe Putin în timpul programului de ştiri de la postul naţional de televiziune, susţine că se teme pentru siguranţa sa, conform celor publicate de Daily Mail.

Marina Ovsyannikova a fost denumită, de o lume întreagă, “cea mai curajoasă femeie din Rusia” după ce a apărut la o oră de maximă audienţă, pe postul naţional de televiziune, cu o pancardă pe care scria un mesaj cât se poate de adevărat, dar interzis în Rusia – “NU RĂZBOIULUI! Vă mint aici, nu credeţi propaganda lor!”. După întregul episod, femeia de 43 de ani a fost arestată, după cum ne gândeam cu toţii că se va întâmpla, iar acum îşi face mari griji cu privire la viaţa ei.

Marina a declarat, în cursul zilei de 16 martie, că este “extrem de îngrijorată” după ce a primit o amendă de vreo 300 de euro de la tribunal, o nimica toată pe lângă ce se aşteaptă să păţească pentru gestul ei extrem.  

„Nu mă simt ca o eroină după gestul făcut pentru a deschide ochii oamenilor‟, a declarat Ovsyannikova în faţa presei. Ea susţine că nici măcar mama ei nu crede că există un război în plină desfăşurare, fiind „zombificată‟ de propaganda de la Kremlin.

Mama a doi copii a recunoscut că a fost nesigură până în ultimul minut şi nu ştia dacă va fi în stare să apară în spatele crainicei TV cu mesajul ei şocant. Marina a fost nevoită să treacă de mai multe cordoane de securitate până să ajungă în studioul TV cu pancarda ei.

„Mi-a fost foarte frică, extrem, extrem de frică. N-am ştiut până în ultimul moment dacă voi putea face ceea ce am făcut. La Channel One, principalul canal de ştiri din Rusia, există mai multe filtre de securitate şi nu e deloc uşor să ajungi în studio‟, a povestit jurnalista pe 16 martie.

“Există un poliţist chiar în faţa studioului tocmai pentru ca asemenea incidente să nu aibă niciodată loc. Am găsit momentul perfect şi am reuşit să mă strecor, mai mult n-are rost să vă spun”, a continuat cea care era angajată la postul TV unde a protestat împotriva războiului.

Protestul ei a avut două scopuri – unul de-a arăta lumii întregi că ruşii sunt împotriva războiului şi altul să le transmită direct conaţionalilor săi următorul mesaj: “Nu mai fiţi zombie! Nu mai ascultaţi propaganda! Învăţaţi să analizaţi informaţiile, să căutaţi alte surse de informare, nu numai televiziunea rusească de stat”.

E limpede că mesajul ei a fost receptat de noi toţi, care am urmărit, cu sufletul la gură, imaginile cu jurnalista rusă care a întrerupt programul de ştiri cu protestul său. Nu se ştie dacă mesajul ei a avut vreun impact asupra ruşilor. Doar asupra forţelor de ordine, care au şi arestat-o pe protestatară…

“Mă tem pentru siguranţa mea, ca să fiu sinceră… Cred în ceea ce am făcut, dar abia acum înţeleg dimensiunea problemelor cu care voi avea să mă contrunt”, a conchis aceasta.

Putin a convins populaţia rusă că desfăşoară o acţiune militară specială în Ucraina, nicidecum un război sau o invazie, interzicând aceşti temeni pe suprafaţa Rusiei. Liderul de la Kremlin a dat vina pe Ucraina, susţinând că ea este agresorul, nu Rusia, iar oricine susţine contrariul primeşte 15 ani de închisoare pe loc.

Filmuleţul în care o putem vedea pe Ovsyannikova protestând împotriva războiului a devenit viral, fiind apreciat chiar şi de lideri mondiali. De fapt, jurnalista este chiar propusă pentru Premiul Nobel pentru Pace în anumite cercuri. Însă tot ce s-a întâmplat după gestul ei de curaj major, în seara de luni, a fost să fie arestată. În ciuda pericolulul la care este expusă, jurnalista spune că nu va părăsi Rusia.

Dacă vrei să urmăreşti protestul “celei mai curajoase femei din Rusia”, dă click pe linkul de mai jos!

https://bit.ly/3JlWomk

foto - Instagram, Channel One

Video - YouTube



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg