„Cea mai frumoasă femeie din lume” a produs tehnologia wifi și primul orgasm din filme

După ce a fost denumită „Cea mai frumoasă femeie din lume”, în Hollywoodul de altădată, superba actriță și-a petrecut ultimii ani din viață izolată într-o casă modestă din Florida, în ciuda realizărilor ei revoluționare...  

image

Avea întreaga lume la picioarele ei frumoase, când făcea furori pe marele ecran, însă, după ce și-a încheiat cariera hollywoodiană, Hedi Lamarr s-a retras într-o casă cu numai trei camere din Casselberry, o localitate aflată la 20 de minute distanță de Orlando.

Fiind extrem de izolată în ultimii ei ani de viață, Lamarr a murit la 85 de ani, în ianuarie 2000, fără să i se aducă omagii pentru felul în care a schimbat întreaga lume. A fost un sfârșit neașteptat pentru cineva care a fost înaintea tuturor femeilor din vremea ei și care a inventat ceva ce ne e de mare folos și-n zilele noastre.

Hedi Lamarr a creat tehnologia care a permit inventarea telefonului și a internetului fără fir, în încercarea de a-i ajuta pe aliații din cel de-al Doilea Război Mondial.

Născută în Austria, Hedi a captat atenția Hollywoodului după ce și-a părăsit soțul care îi simpatiza pe naziști, în anii ’30. Marea frumusețe, care a fost căsătorită de șase ori, a emigrat în SUA, unde a jucat în pelicule alături de Spencer Tracy, James Stewart și Clark Gable.

Dar, după ce a ajuns să fie dezamăgită de rolurile pe care le primea la Hollywood, a ajutat la crearea tehnologiei care a fost fotosită în timpul războiului pentru a-I împiedica pe naziști să bruieze semnalul de la radio.

Împreună cu compozitorul și inventatorul George Antheil, actrița a creat un dispozitiv care făcea mai grea interceptarea unor frecvențe.  Tehnologia creată de ea a fost folosită de navele americane, în 1962, dar, cu toate astea, Lamarr nu a primit niciun banpentru invenția ei incredibilă.

image

Hedwig Eva Maria Kiesler, cum era ea numită în mod oficial, și-a făcut debutul actoricesc la 18 ani, în 1933, într-un film care a devenit emblematic pentru că a descris, pentru prima dată, un orgasm feminin pe marele ecran.

Cu alte cuvinte, „Cea mai frumoasă femeie din lume” a bifat două mari reușite, de natură complet diferită – primul orgasm din filme și tehologia care face acum posibil wifi-ul.

foto - Imdb



Recente

The Beatles  Shutterstock jpg
Prince  foto   Shutterstock jpg
Francoise Hardy  Foto   Grand Prix jpg
Shakira jpeg
Oprah  jpg
Kim Kardashian jpg
celine dion jpg
Chris Martin  jpg
kanye west  foto   Instagram jpg
Kylie Minogue jpg
Naomi Campbell  jpg
nick cannon  Instagram jpg
Taylor Swift jpg
Tom Jones jpg
Dakotta Fanning, Tom Cruise  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Lisa Kudrow jpeg
Becoming Karl Lagefeld   Karl Lagerfeld Pierre Berge jpg
92 Nostalgia 2023 Day4 Vali 09586 jpg
DIMITRIVEGAS 1x1 png