Cei mai ghinionişti oameni din lume. Unul a supravieţuit pe Titanic ca să se scufunde cu alt vapor

1 ghinionist jpg jpeg

Norocul e un concept destul de subiectiv. Cei care trec prin numeroase accidente sau drame în viaţa lor sunt norocoşi că au scăpat cu viaţă din ele sau ghinionişti că au avut asemenea experienţe? Cert este că există oameni care par că, orice ar face în viaţa lor, parcă totul le e potrivnic. Iată povestea unora dintre ei!

Croatul Frane Selak se afla într-un tren ce ducea din Sarajevo spre Dubrovnik, în 1962, şi care a deraiat. Era o noapte ploiasă când accidentul s-a petrecut, iar Selak s-a trezit direct într-un râu, din care nu mai ştia cum să scape. Constantând că era totuşi întreg, s-a gândit să ajute alţi pasageri mai puţin norocoşi decât el, reuşind astfel să salveze câteva vieţi omeneşti. Din păcate, 17 oameni şi-ai pierdut viaţa atunci.

Un an mai târziu, acelaşi Salek se afla într-un avion, în drum spre mama lui, când una dintre uşile aeronavei s-a deschis în timpul zborului. O stewardeză a fost smulsă din avion, iar cu ea s-a întâmplat să fie scos forţat pe uşă şi Frane. Cine se mai gădea că, după o cădere din avion, mai poţi scăpa cu viaţă? Ei bine, croatul nostru a reuşit acest lucru. A căzut fix pe o căpiţă de fân şi a supravieţuit. Din nou. Şi asta în ciuda faptului că au fost 20 de victime în acel accident îngrozitor.

Ghinionul l-a tot urmărit pe Selak în viaţă. În anii care au urmat, a fost implicat în accidente de autobuz, maşina i-a luat foc de două ori şi era cât pe ce să cadă într-o prăpastie cu maşina, dar a reuşit să evite în ultima secundă accidentul care cu sigurnaţă că i-ar fi fost fatal.

Destinul i s-a schimbat brusc abia la bătrâneţe. Când avea 74 de ani, a câştigat la loterie. În 2002, a luat acasă nu mai puţin de 800.000 de euro, lucru care a compensat parcă puţin pentru toate păţaniile prin care trecuse până atunci.

Tsutomu Yamaguchi a avut ghinionul să experimenteze atât bomba atomică de la Hiroshima, cât şi pe cea de la Nagasaki, în august 1945. Inginerul naval lucra la Mitsubishi Heavy Industries când se afla într-o delegaţie în Hiroshima. Pe 6 august, a văzut ca un fulger imens de flăcări, după care şi-a pierdut cunoştinţa. „Când mi-am revenit, totul în jurul meu era negru, nu vedeam prea multe”, a dezvăluit acesta ulterior.

Yamaguchi a suferit arsuri şi şi-a pierdut auzul, însă era într-o formă fizică destul de bună încât să poată pleca cu trenul a doua zi din oraş. Ghinionul face, însă, să se întoarcă acasă, la Nagasaki, pe 8 august, iar doua zi dimineaţă să audă cea de-a doua bombă atomică picând din cer. „Credeam că norul acela sub formă de ciupercă m-a urmărit din Hiroshima”, spunea inginerul. Când colo, era vorba despre o nouă bombă.

Radiaţiile la care a fost expus au făcut ca Tsutomu să-şi piardă părul, iar arsurile pe care le avea deja să se infecteze. Starea lui era atât de proastă, încât omul de-abia dacă mai putea să mănânce şi să bea. Recuperarea lui a fost foarte lentă, însă Yamaguchi a reuşit să trăiască până la 93 de ani.

Violet Jessop şi-a petrecut mare parte din viaţă pe apă, fiind steward pentru mai multe companii care făceau călătorii pe ocean. Lucrase deja pe mai multe nave înainte de-a urca la bordul Olympic, în 1911. Vaporul a avut de suferit în urma unui impact, drept urmare Violet a fost transferată pe Titanic, în 1912. Când Titanicul s-a lovit de un iceberg în aprilie 1912, Jessop dormea. Trezită brusc, a reuşit să ajute mai multe femei şi copii până să se urce chiar ea într-o barcă de salvare.

După miracolul de-a supravieţui pe Titanic, tânăra a lucrat ca asistentă medicală în timpul Primului Război Mondial, după care şi-a reluat meseria de bază. În 1916, a ajuns pe Britannic, vapor care s-a scufundat de asemenea.

Violet s-a lovit la cap în timpul accidentului care ameninţa să-i curme viaţa, însă a reuşit să supravieţuiască din nou. A continuat să lucreze la bordul navelor de călătorie până în 1950, când a ieşit la pensie. A murit de moarte bună în 1971.

Foto - ShutterstockRecente

Sophie Turner și Joe Jonas foto  Shutterstock jpg
Rumer Willis foto  Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi foto  Shutterstock jpg
Celebritati jpg
Whitney Houston foto  Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei jpg
Olivia Munn și John Mulaney foto  Shutterstock jpg
Madonna jpg
să vorbim de vorbă  Oana & Ion jpg
Cindy Crawford Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk foto  Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei foto  Shutterstock jpg
Britney Spears foto  Shutterstock jpg
Kim Kardashian Instagram jpg
Khloe Kardashian a slabit jpg
musafiri jpg
Gigi Hadid sursa  Instagram jpg