Cele mai de succes femei din Ucraina. Una a fost prim-ministru, alta a fost împuşcată mortal de Alec Baldwin

1 femei ucraina jpg jpeg

De Ziua Femeii şi în plină invazie rusească pe teritoriu ucrainean, trecem în revistă câteva dintre reprezentantele sexului frumos din ţara vecină cu România, care şi-au lăsat amprenta în domeniul lor activitate. Născute şi crescute în Ucraina, aceste femei au obţinut succesul şi faima atât în ţara lor natală, cât şi peste graniţe.

Olena Zelenska

La momentul actual, este una dintre cele mai cunoscute femei din lume, nu numai din Ucraina, având în vedere cine este soţul ei şi prin ce momente trece ţara şi familia ei. Partenera de viaţă a preşedintelui ucrainean Volodomir Zelenski şi mama copiilor acestuia s-a născut pe 6 februarie 1978, în Kryvyi Rih, Ucraina.

Viaţa Primei Doamne ucrainene s-a schimbat radical pe 20 mai 2019, când soţul ei a fost ales preşedintele ţării, iar, în decembrie 2019, Olena a fost inclusă în lista celor mai influenţi ucraineni, de către revista Focus, ea situându-se pe locul al 30-lea. Pe 18 noiembrie acelaşi an, Zelenska a apărut pe coperta revistei Vogue din Ucraina.  

Scenarista a studiat arhitectura la Facultatea de Inginerie Civilă din oraşul său natal, după care a început să scrie pentru grupul comic Kvartal 95, din care făcea parte Zelenski. De când a devenit Prima Doamnă, a început să se ocupe de campanii care aveau ca menire ajutarea copiilor în mare parte. Iar, de când a izbucnit războiul în ţara ei, este nelipsită de lângă soţul ei şi chiar a făcut apel la invadatori să nu mai atace copiii.

Olga Kurylenko

Născută în Berdeansk, Ucraina, Olga este un model şi-o actriţă de succes, a cărei notorietate a crescut simţitor pe plan internaţional după ce a jucat rolul Bond Girl în filmul din 2018, Quantum of Solace. Vedeta a devenit idolul multor puştoaice care-şi doresc succesul la Hollywood, mai ales că a trecut printr-o copilărie dificilă şi-a ajuns să reprezinte branduri precum Clarins şi Bebe în cariera ei de modeling.

Yulia Tymoshenko

Născută în Dnipro, Ucraina, liderul Revoluţiei Portocalii a ajuns în fruntea guvernului ucrainean în 2005, după care a revenit la putere din 2007 până în 2010. A devenit cunoscută nu numai datorită măsurilor politice luate ca prim-ministru, ci şi prin imaginea afişată în mod constant, purtând o coadă de cal blondă pe care o împletea adesea ca pe o coroniţă. Tymoshenko a fost introdusă în lista celor mai puternice femei din lume, de către revista Forbes.

Halyna Hutchins

Fost jurnalist şi operator ucrainean, Halyna a lucrat la peste 30 de lung şi scurt metraje şi miniserii TV, printre care filmele Archenemy, Darlin’ şi Blindfire. Născută în Horodeţ, Ucraina, în 1979, a crescut în baza militară sovietică din Arctic, unde lucra tatăl ei. A urmat cursurile Universităţii de Agricultură, după care pe cele ale Universităţii Naţionale din Kiev, studiind Economia şi apoi Jusrnalismul.

A lucrat ca jurnalist de investigaţie în Europa de Est, apoi l-a întâlnit pe cel care i-a devenit soţ, pe americanul Matthew, şi s-a mutat împreună cu el în Statele Unite. Cei doi au devenit părinţi şi au trăit fericiţi până pe 21 octombrie 2021, când Hutchins lucra la filmul Rust şi a fost împuşcată mortal şi fără intenţie de super-starul Alec Baldwin.

Halyna avea cetăţenie ucraineană şi a rămas mândră de originile ei până-n ultima zi a vieţii ei, vizitându-şi locurile natale frecvent pe timpul vieţii sale.

foto - Instagram, Shutterstock



Recente

JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg