Cele mai eficiente măşti antirid

1 74779 original jpg jpeg

Elixirul tinereţii veşnice nu a fost încă descoperit, iar trecerea timpului îşi pune amprenta pe chipul nostru, fără a ierta pe nimeni. Modul în care te îngrijeşti te poate face însă să arăţi bine, indiferent de vârstă.

Nu ai nevoie doar de tratamente şi produse costisitoare pentru ca tenul tău să arate mai bine. E de ajuns să îi oferi o cură cu substanţe nutritive,cu măşti naturale preparate chiar de tine!

Mască din morcovi

Morcovii intră frecvent în compoziţia diverselor creme antirid,datorită conţinutului de betacaroten,precursor al vitaminei A,care protejează împotriva radicalilor liberi. Vitamina A păstrează elasticitatea pielii şi ajută la regenerarea celulară. Prepară o mască din sucul de la 2 morcovi,în care adaugi o linguriţă de miere. Aplică pe toată faţa,inclusiv în jurul ochilor şi lasă să acţioneze 30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă. Poţi păstra sucul la frigider maximum 2 zile. Foloseşte masca cel puţin o dată pe săptămână.

Mască din smântână şi albuş

Îngrijirea tenului matur este esenţială în lupta împotriva ridurilor. Deşi bătălia nu poate fi caştigată în totalitate,există anumite ingrediente naturale care îţi vin în ajutor. Albuşurile sunt bogate în proteine,vitamine şi minerale care ajută la închiderea porilor şi estompează ridurile. Masca se prepară dintr-un albuş bătut şi 2 linguriţe de smântână. Cele doua ingrediente se amestecă,până se formează o pastă. Se aplică pe faţa curată şi se lasă să acţioneze 20 de minute. Se îndepărtează cu apă călduţă.

Mască din ceai verde

Ceaiul verde aduce multiple beneficii sănătăţii şi are un conţinut mare de antioxidanţi,ceea ce îl transformă într-un aliat al pielii frumoase. Masca se prepară din 2 linguriţe de frunze uscate de ceai verde şi zeama de la jumătate de lămâie,care se amestecă,până se formează o pastă. Se aplică inclusiv în zona ochilor şi se lasă să acţioneze 15 minute,apoi se clăteşte cu apă călduţă. Se foloseşte de 2 ori pe săptămână.

Mască din castravete şi iaurt

Iaurtul elimină celulele moarte de la suprafaţa pielii,în timp ce castravetele are proprietăţi hrănitoare şi astringente. Masca se pregăteşte din 2 castraveţi,curăţaţi şi daţi prin răzătoare,2 linguri de iaurt gras,o linguriţă de miere şi o linguriţă de ulei de măsline. Se omogenizează toate ingredientele şi se aplică pe faţa curată,timp de 20 de minute. Se clăteşte bine cu apă călduţă. Poate fi folosită cu regularitate,ori de câte ori tenul are nevoie de reîmprospătare.

Mască din avocado şi banană

Indiferent de tipul de ten,măştile cu avocado îţi hidratează tenul în profunzime,îi dau strălucire,îmbunătăţind vizibil calitatea pielii. Pentru evitarea apariţiei ridurilor adânci sau diminuarea celor existente,se foloseşte o mască dintr-un avocado şi o banană,în care poţi adăuga şi un gălbenuş. Fructele se pasează bine şi se amestecă cu gălbenuşul bătut. Se lasă să acţioneze 30 de minute,apoi se îndepărtează cu apă călduţă. Dacă ai tenul gras,poţi presara şi câteva picături de zeamă de lămâie în compoziţie. Se foloseşte cel puţin o dată pe săptămână.

De fiecare dată când foloseşti o mască hidratantă sau antirid,nu uita să o aplici şi pe zona gâtului. O dată cu vârsta,pieleade aici devine mai sensibilă,îşi pierde elasticitatea şi se ridează mult mai repede. Deşi tenul poate arăta relativ întins,gâtul este cel care trădează trecerea timpului.

Ştiai că...

...Adoptarea unei posturi greşite duce în timp la o pozitie mai joasă a capului,care favorizează apariţia bărbiei duble sau a „guşei“,cum este numită popular? Privirea trebuie să fie mereu înainte,iar bărbia la un unghi de 90 de grade.

...Dormitul frecvent pe o singură parte accentuează ridurile din zona respectivă? Liniile de „somn“ de pe faţă se pot transforma,în timp,în riduri. Cea mai bună poziţie de somn este pe spate,cu o pernă sub genunchi,care să oblige corpul să rămână aşezat astfel.Recente

Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
2 copii print george printesa charlotte png png
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg