Celebrităţile şi alăptarea în public. Prin ce experienţe au trecut

Dacă femeilor din România li se permite să alăpteze în public, iar cei care le discriminează pot fi sancţionaţi prin lege începând din 2021, în SUA, mamele din Utah sau Idaho au fost obligate legal să alăpteze în băi. Este considerat indecent să facă acest lucru în public. Celebrităţile le susţin şi vorbesc despre propriile lor experienţe cu alăptarea!

8 pink shutterstock 1677948136 jpg jpeg

Laptele matern oferă bebelușului o nutriție ideală, îi sprijină creșterea și dezvoltarea. Dacă depăşeşti toate barierele şi reuşeşti să-ţi alăptezi puiul, aveţi amândoi numai avantaje.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), acesta îi oferă copilului toate elementele nutritive de care are nevoie în primele luni. Continuă să asigure până la jumătate din nevoile nutriționale ale copilului în a doua jumătate a primului an și până la o treime în al doilea an. Mai mult, OMS atrage atenţia că „aproape 2 din 3 sugari nu sunt alăptați exclusiv la sân în cele 6 luni recomandate‟.

Şi mamele celebre au descoperit avantajele și au împărtășit cu admiratorii lor bucuriile și greutățile alăptării.

Pink

Artista a fost întotdeauna deschisă şi a vorbit despre alăptare și realitățile maternității. În emisiunea televizată „The Ellen DeGeneres Show”, s-a întrebat de ce atât de mulți oameni au păreri atât de categorice în privinţa alăptării în public din moment ce nu-i afectează personal.

Mila Kunis

Ea a mărturisit că și-ar hrăni copilul oriunde, fie că se află într-un restaurant, fie în mijloacele de transport în comun, pentru că bebeluşul trebuie să mănânce. A fost șocată de privirile ruşinate ale celor din jur. Era ca şi cum ar fi avut loc un act sexual în public.

Vezi şi: Ai fost testată pozitiv pentru noul coronavirus? Sfaturi privind alăptarea bebeluşului

Kristen Bell

Actriţa este mamă a doi copii şi a împărtășit în programul TV „Momsplaining” multe din provocările cu care s-a confruntat. A adus adesea în discuţie alăptarea cu dificultatea trecerii de la stadiul de femeie autonomă la aceea de „food truck”. Nu s-a ferit să abordeze şi problemele fizice care pot să vină odată cu alăptarea şi a vorbit despre luptele ei în mod repetat cu mastita.

Gwen Stefani

Şi faimoasa cântăreaţă şi compozitoare americană Gwen Stefani este o susţinătoare a alăptării în public. Mamă a trei copii, ea a împărtășit fotografii cu ea în timp ce-şi alăpta primul copil, în anul 2006.

Citeşte şi: Cum menţii fermitatea sânilor. Trucuri eficiente care îţi vin în ajutor

Jessica Alba

Actriţa americană Jessica Alba este şi femeie de afaceri. Compania ei, Jessica Alba Honest Co., sprijină femeile care alăptează. A vrut să creeze o comunitate formată din mame care aveau păreri împărțite pe tema alăptării. A dezvăluit că ea însăşi a trebuit să înceteze să alăpteze mai devreme decât și-a dorit, deoarece a trebuit să se întoarcă la muncă.



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg