Cine sunt membrii juriului care vor alege piesa României la Eurovision 2021

1 roxen jpg jpeg

Luminiţa Anghel, Andrei Tudor, Liana Stanciu, Lucian Ştefan, Bogdan Păun, Liviu Elekes, Bogdan Pavlică, Dan Manoliu şi Gabriel Scîrlet alcătuiesc juriul care va alege, anul acesta, piesa ce va reprezenta România la Eurovision.

După ce organizatorii au reprogramat concursul care trebuia să aibă loc în luna mai, 2020, din cauza epidemiei Covid-19, TVR a decis să o susţină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediţia din 2021, odată cu reluarea evenimentului. Cei nouă juraţi vor decide care va fi melodia pe care Roxen o va interpreta pe scena de la Rotterdam.Pentru prima dată în istoria participării României la concursul Eurovision, melodia care ne va reprezenta va fi aleasă de un juriu intern din TVR, fără votul publicului. 

 „În luna mai, la Rotterdam, va fi parada optimismului, a triumfului vieţii şi a muzicii. Indiferent că va fi live pe scenă sau live-on-tape, România va arăta Europei şi lumii întregi că împreună, putem şi trebuie să trecem şi să uităm tot ce ne-a afectat. Chiar cred că Eurovision va fi primul şi cel mai mare eveniment muzical al unei planete în curs de însănătoşire”, a spus Liana Stanciu, şefa delegaţiei României.

Citeşte şi

Topul celor mai extravagante ţinute de la Eurovision. România are un reprezentant

Andrei Tudor a compus piesa „Pe-o margine de lume”, pe care Nico şi Vlad Miriţă au interpretat-o la ediţia din 2008 a Eurovision Song Contest. Membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi al comisiei de specialitate a Credidam, el a precizat: „Eurovision este o loterie, dar şi o experienţă absolut minunată pentru orice muzician, aflat la orice nivel al evoluţiei sale pe parcursul artistic, o şansă pentru mulţi compozitori şi artişti independenţi de a se face auziţi la cel mai înalt nivel, într-o audienţă întrecută doar de Oscaruri”.

Lucian Ştefan este fondatorul Global Records, casa de discuri cu care TVR a încheiat un parteneriat în vederea participării la Eurovision, Bogdan Păun este regizor şi fondator al NGM Creative, Bogdan Pavlică este realizator la Radio România, Gabriel Scîrlet a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti la secţia Compoziţie, avându-i ca profesori pe Ştefan Niculescu şi pe Dan Dediu, şi este regizor muzical la Televiziunea Română, Liviu Elekes este compozitor, producător, multi-instrumentist, regizor muzical, iar Dan Manoliu este producător şi regizor artistic pentru emisiuni muzicale şi de divertisment, fost şef al delegaţiei României la Eurovision.Recente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg