Coco Chanel, regina modei

1 80824 original jpg jpeg

Coco Chanel este incontestabil regina modei. De la începutul anilor 1900, femeile şi bărbaţii au început să îmbrace haine sub semnătura ei, inclusiv bijuterii şi pălării. Parfumul ei Chanel nr.5 este unul dintre cele mai vândute parfumuri din toate timpurile. Dar ce ştim cu adevărat despre femeia din spatele designerului? Pe cât de minunate sunt modelele ei, viaţa personală nu era la fel de plină de farmec. De la copilăria ei tragică până la viaţa presărată cu dramă şi intrigă romantică, Coco Chanel s-a confruntat cu suişuri şi coborâşuri. Iată ce nu ştiai despre renumitul designer de modă.

Numele real

Pe măsură ce sună elegant şi excentric "Coco Chanel", numele real al designerului de modă este de fapt Gabrielle Bonheur Chanel.

Începutul carierei

Înainte de a fi Coco, Chanel a avut o viaţă care nu era deloc plină de farmec. După ce mama ei a murit din cauza tuberculozei, tatăl ei a dus-o într-un orfelinat. Acolo ea a învăţat să coasă, dezvoltând o abilitate şi o pasiune care a devenit în viitor carierea sa.

Contextul muzical

Gabrielle şi-a luat numele "Coco" când a interpretat diverse melodii în cluburi ca artistă. Ea şi-a spus că "Coco" era o versiune prescurtată a "cocotte" - cuvântul francez pentru "femeie întreţinută".

Pălăriile, o pasiune care i-a adus succes

Coco Chanel a devenit cunoscută în lumea modei ca producător de pălării, nu ca designer de couture. Prima ei afacere a fost deschisă la Rue Cambon, Paris, în 1910.

Chanel nr. 5

Chanel nr. 5, lansat în anii 1920, a fost primul parfum care a avut numele unui designer. Prezentat de Marilyn Monroe, parfumul este unul dintre cele mai vândute din toate timpurile.

Număr favorit

La fel ca noi, Coco Chanel avea un număr care îi aduce noroc. Numărul ei era 5, după cum îţi puteai da seama. Chanel No. 5 a fost lansat pe data de 5 mai, a cincea luna a anului pentru noroc.

Costumul Chanel

În 1925, Chanel a introdus unul dintre cele mai populare modele - costumul Chanel. O combinaţie între jacheta fără guler şi fusta confortabilă, costumul a fost inspirat din costumul bărbaţilor, subliniind confortul şi eleganţa.

Rochia neagră

Chanel a fost, de asemenea, creatoarea rochiei negre. Deşi negrul a fost iniţial asociat cu doliul şi moartea, Chanel a revoluţionat nuanţa şi a arătat lumii că negru era şic şi elegant pentru îmbrăcămintea de seară.

Bijuterii

La începutul anilor 1920, Coco Chanel a început să facă o pasiune pentru bijuterii. Combinând perle mari cu pietre strălucitoare, ea a introdus conceptul de-a accesoriza articolele vestimentare împotriva îmbrăcămintei minimaliste.

Legătura ei cu Hollywood-ul

Producătorul de film Samuel Goldwy i-a oferit designerului o slujbă de realizare a costumelor pentru vedetele de la Hollywood de două ori pe an. Deşi a creat haine pentru Gloria Swanson, Greta Garbo şi Marlene Dietrich, Coco Chanel nu a fost încântată de Hollywood, numindu-l loc vulgar şi "capitala prostului gust".

Coco Chanel, cerută în căsătorie de mai multe ori

Ducele de Westminster a fost îndrăgostit de Coco Chanel şi a cerut-o în căsătorie de mai multe ori. Cu toate acestea, sentimentele nu au fost reciproce. În schimb, Coco Chanel s-a bucurat de o relaţie fericită cu Hugh Grosvenor, cel mai bogat om din lume în acea perioadă, în timp ce era în Londra.

Legături naziste?

Autorul Vaughan a criticat-o pe Chanel pentru că are legături cu partidul nazist. În timp ce Chanel a avut o relaţie romantică cu un aristocrat german în timpul celui de-al doilea război mondial, Casa Chanel a negat zvonurile că Chanel era antisemită. De fapt, ea avea multe legături personale şi profesionale cu persoanele din patrimoniul evreiesc.

Nu a fost căsătorită niciodată

Chiar dacă era foarte frumoasă, atrăgătoare şi cunoscută, Coco Chanel nu s-a căsătorit niciodată. Printre persoanele cu care a avut o relaţie frumoasa Coco se numără: Arthur Edward "Boy" Capel, Hans Gunther von Dincklage, Etenne Balsan, ducele de Westminster şi Igor Stravinsky.



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg