Colorează-ţi părul cu ingrediente din bucătărie

1 75724 original jpg jpeg

Aproximativ 65% dintre femei îşi modifică culoarea naturală a părului. Ne place să ne jucăm cu culorile, pentru că ne face să ne simţim bine. Însă ce facem când folosirea excesivă a produselor cu substanţe chimice afectează sănătatea podoabei capilare? Uite cum te poţi vopsi natural.

Vopsirea părului natural

Se pare că putem folosi o mulţime de ingrediente naturale - unele le găsim în bucătărie - pentru a vopsi firele de păr. Depinde de culoarea pe care o vrei, de intensitatea pe care o vrei la ea şi de timpul pe care-l ai la dispoziţie.

Nu uita că produsele naturale nu oferă rezultate pe termen lung. Ar putea dura ceva timp şi să încerci de mai multe ori până obţii culoarea pe care ţi-o doreşti.

Truc: dacă vrei ca culoarea să se menţină mai mult timp, clăteşte părul cu apă şi oţet de cidru de mere sau pulverizează amestecul pe şuviţe după ce le-ai colorat.

Colorează-ţi părul cu următoarele ingrediente

Cafea

Cafeaua acţionează minunat dacă vrei să obţii o culoare mai închisă, să acoperi firele albe sau să închizi o nuanţă. Prepară o cantitate mai mare de expresso, las-o să se răcească şi apoi amestec-o cu două linguri de cafea pudră şi două ceşti de balsam de păr. Aplică pasta obţinută pe păr şi las-o să acţioneze o oră. Dacă clăteşte şuviţele cu cidru de mere şi apă, culoarea va rezista mai mult. Repetă procesul de mai multe ori pentru o culoare mai închisă.

Ceai negru

Ca şi cafeaua, ceaiul verde poate fi folosit pentru schimbarea culorii părului. Dacă ai părul deschis la culoare, există alte tipuri de ceaiuri pe care le poţi folosi. Muşeţelul, de exemplu, este recomandat pentru blonde, timp ce rooibos este recomandat roşcatelor.

Nu uita că ceaiul funcţionează cel mai bine pe culoarea naturală. Nu vei reuşi să devii blondă dacă eşti brunetă. Ceaiul negru poate schimba nuanţa blondă într-una mai închisă. Cu cât laşi ceaiul mai mult pe păr, cu atât nuanţa va fi mai intensă. Aplică ceaiul rece direct pe şuviţe sau amestecă-l cu balsam de păr (la fel cum ai făcut cu cafeaua). Lasă-l să acţioneze cel puţin o oră. Clăteşte după câteva ore sau în dimineaţa următoare.

Suc de sfeclă roşie şi morcov

Pentru o tentă mai roşcată, foloseşte mai mult suc de sfeclă roşie. Aplică amestecul de sucuri direct pe păr, prinde-l coc şi acoperă-l cu o cască de duş şi apoi lasă-l să acţioneze 70 de minute. Clăteşte cu apă şi oţet de cidru de mere. Dacă culoarea nu este suficient de intensă, mai aplică o dată.Recente

Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!