Credincios la Hollywood. Denzel Washington citeşte zilnic din Biblie şi a crescut urmărind doar emisiuni religioase

1 asta png png

Deţinătorul a două premii Oscar este cunoscut pentru talentul său actoricesc şi pentru devotamentul pe care-l are pentru familia sa, dar şi pentru Dumnezeu. Credinţa, pentru actor, nu e doar de faţadă, ca să dea bine în faţa lumii, ci l-a călăuzit pe Denzel de-a lungul vieţii sale, încă de la o vârstă fragedă.

Washington a devenit credincios încă din copilărie. Tatăl lui, Denzel Hayes Washingron Dr. era un preot penticostal, care avea două servicii pentru a-şi întreţine familia. În acelaşi timp, capul familiei avea nişte reguli stricte pentru copiii lui, de la care aceştia nu se puteau abate.

Denzel Jr., ca ceilalţi fraţi ai lui, nu avea voie să vadă filme în copilărie şi putea urmări, la televizor, numai emisiuni religioase. Tatăl îi încuraja pe copii să citească zilnic Biblia, lucru pe care actorul îl face şi în prezent, şi să înveţe din poveţele religioase cât mai multe.

Părinţii lui Denzel au divorţat în 1968, moment în care actorul a pornit-o pe un drum greşit în viaţă, alături de un anturaj care comitea ilegalităţi pe bandă rulantă. Mama lui, disperată să-şi recupereze copilul rătăcit, l-a trimis pe tânăr la Academia Militară Oakland, unde a învăţat ce înseamnă disciplina şi corectitudinea.

Încă din tinereţe, Denzel a crezut că menirea lui era să devină preot, lucru pe care îl crede în continuare şi-n ziua de astăzi. Dar a mers, la un moment dat, într-o tabără de vară şi a descoperit actoria. Indiferent de meseria pe care şi-a ales-o, Washington a rămas un om credincios, care nu ezită să sară în ajutorul celor năpăstuiţi de soartă atunci când timpul îi permite. De-a lungul anilor, Denzel a donat milioane de dolari organizaţiilor caritabile şi a sprijit financiar mulţi tineri care nu-şi permit să studieze actoria.

Denzel, un membru activ al cultului creştin penticostal Biserica lui Dumnezeu întru Hristos, a mers atât de departe încât să descrie munca sa ca actor ca pe o „călătorie spirituală”, iar fiecare rol să-l interpreteze ca pe un nou mod de a-l înţelege pe Dumnezeu şi-a desluşi planul pe care El îl are cu Washington.

Actorul s-a însurat la 29 de ani cu Pauleta, cei doi fiind căsătoriţi de 38 de ani şi având 4 copii împreună, pe John David (37), Katia (33) şi pe gemenii Malcolm şi Olivia (29). Atunci când a fost întrebat care e secretul căsniciei sale de lungă durată, a răspuns: „Fă tot ce-ţi spune soţia şi spune: «Da, dragă» de fiecare dată. Apoi respiră adânc.”

Starul hollywoodian nu cataloghează Hollywoodul ca pe un loc lipsit de Dumnezeu, în care mariajele nu rezistă prea mult odată ce luna de miere se încheie şi vedetele îşi duc viaţa apelând adesea la droguri, sex, băutură şi chiar violenţă. El insistă să convingă lumea întreagă că Cetatea Filmului are în componenţă şi creştini, oameni ca el, care fac bine şi trăiesc sflăvindu-l pe Cel de Sus.

Pe lângă toate rolurile făcute într-o carieră actoricească fenomenală, Denzel a declarat, la 65 de ani, că îşi îndeplineşte, în sfârşit, profeţia: „Vorbesc acum şi fac ceea ce mi-a spus Dumnezeu încă de la început. Profeţia e să călătoresc în toată lumea şi să fac cunoscut cuvântul lui Dumnezeu în faţa a milioane de oameni. Profeţia asta mi s-a arătat când aveam 20 de ani.”

Foto - Instagram Official Denzel WashingtonRecente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg