Cretă măcinată şi lapte matern, printre ingredientele pe care femeile le foloseau pentru o piele fină

1 shutterstock 1120042511 jpg jpeg

Odinioară, femeile apelau la multe trucuri pentru a-şi păstra frumuseţea. Creta măcinată, laptele matern şi rozmarinul se aflau printre principalele lor ingrediente folosite.

Femeile şi-au dorit mereu să arate bine şi să fie apreciate de cei din jurul lor. Însă, în trecut, era nevoie de mai mult efort pentru găsirea produsele potrivite, care să le ajute să obţină un aspect perfect. Dacă astăzi rafturile magazinelor sunt pline cu creme, loţiuni sau cu diverse produse de înfrumuseţare, în trecut, femeile nu aveau atât de multe oportunităţi şi apelau la ingredientele pe care le aveau la îndemână.

Ruj realizat din oţet şi lemn de santal

În secolul al XVIII-lea, rujul roşu era favoritul femeilor. Ele îşi făceau în casă o pastă specială, din untură, oţet, lemn de santal roşu şi carmin. De asemenea şi aplicarea machiajului era foarte importantă. Pentru ele, era o regulă foarte importantă ca mai întâi să se îmbrace elegant, iar apoi să îşi aplice rujul.

Cărbune şi suc de soc pentru sprâncene de efect

În urmă cu 4 secole, sprâncenele de culoare închisă, în formă de semilună, erau considerate a fi perfecte. Pentru a obţine o culoare intensă, femeile îşi vopseau sprâncenele cu cărbune, suc de soc şi funingine de la lămpile cu ulei. Unele doamne îşi smulgeau complet sprâncenele şi, apoi le desenau, iar altele foloseau blană pentru a-şi face sprâncene false.

Cretă măcinată pentru un ten strălucitor

În trecut, pielea albă şi moale era simbolul aristocraţilor, iar pentru a obţine acest efect, oamenii îşi făceau în casă diferite creme. De pildă, una dintre cremele lor preferate era cea realizată din cretă măcinată, albuşuri de ou şi oţet. Se credea că acest amestec făcea pielea moale şi strălucitoare.

Rozmarinul se folosea la albirea dinţilor

Zâmbetele sănătoase şi frumoase au fost întotdeauna la modă, însă în trecut, era greu să ai dinţi impecabili, fără produsele pe care astăzi le găsim pe piaţă. În Evul Mediu, atât aristocraţii, cât şi ţăranii îşi curăţau dinţii cu cârpe şi cu beţe, iar pentru a îndepărta placa bacteriană, foloseau o pastă din cărbune, sare şi piper negru. Pentru a-şi albi dinţii, ei amestecau cenuşa frunzelor de rozmarin arse, apoi o înveleau într-o cârpă şi îşi curăţau dinţii cu ea. Pentru respiraţie proapătă, mestecau frunze de mentă sau cuişoare.

Citeşte şi: Ritualurile de frumuseţe ale actriţelor de altădată. Audrey Hepburn avea un truc inedit pentru gene superbe 

Citeşte şi: Castravetele congelat, trucul de frumuseţe care reduce punctele negre, roşeaţa şi are efect de botox 

Lapte matern pentru o piele fină

Reţetele cremelor şi loţiunilor din trecut conţineau cele mai neaşteptate ingrediente. De exemplu, dimineaţa femeile amestecau lapte de vacă cu apă pentru a-şi spăla faţa sau se spălau doar cu lapte matern pentru a-şi face pielea fină şi pentru a scăpa de acnee. Unele creme erau făcute din ulei de migdale şi din ceară albă, amestecate cu alte ingrediente exotice, precum: ulei de crin, grăsime de pui, grăsime de gâscă sau smoală.

Sursă foto: Pinterest Recente

virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg