Cum a ajuns creatorul lui Mr. Bean să deţină o avere de 150 milioane de dolari? Pe ce îşi dă banii actorul Rowan Atkinson

shutterstock 84576958 jpeg

Averea impresionantă de 150 de milioane de dolari a actorului Rowan Atkinson este o dovadă a ceea ce poate realiza munca grea şi perseverenţa. Personajul creat de el, Mr. Bean, şi-a făcut debutul în televiziune în 1990 şi l-a făcut faimos pe actor.

Englezul Rowan Sebastian Atkinson este comedian şi scriitor. Personajul Mr. Bean l-a transformat într-o figură îndrăgită în întreaga lume, cu toate că reprezenta tipul de bărbat ciudat, egoist şi copilăros. Rowan a devenit cunoscut pentru prima dată în spectacolul de comedie „Not The Nine O’Clock News‟, care i-a adus prestigiosul premiu „BAFTA pentru cea mai bună performanţă de divertisment” în anul 1981. A jucat, de asemenea, în mai multe alte filme de succes, precum şi în piese de teatru. A fost catalogat ca unul dintre cei mai amuzanţi 50 de actori din comedia britanică de publicaţia „The Observer‟ în 2007, precum şi ca unul dintre cei mai versatili actori şi interpreţi din lume.

Pentru îndrăgitul actor britanic au existat şi provocări, deoarece ascensiunea sa a fost plină de greutăţi. Rowan a fost victima bulluingului în anii de şcoală, a fost criticat pentru aspectul său, dar şi-a câştigat popularitatea încă din perioada în care cânta în grupul de comedie al colegiului său, „The Oxford Revue‟. Perseverenţa lui faţă de pasiunea sa de a-i face pe oameni să râdă i-au schimbat viaţa şi i-au adus o avere.

A început de jos

Dragostea lui Rowan Atkinson pentru actorie l-a făcut să se înscrie în grupul de comedie al colegiului, cunoscut sub numele de „The Oxford Revue‟. Suferea de o bâlbâială vizibilă care dispărea atunci când se concentra să-şi portretizeze personajul. Prestaţia sa de pe scenă a fost bine primită de publicul numeros la cel mai mare festival de artă din lume cunoscut sub numele de „Edinburgh Festival Fringe‟ în 1976.

Anul 1979 a fost special pentru Rowan Atkinson. Atunci, actorul de comedie a avut câteva apariţii foarte apreciate într-o serie de emisiuni de comedie pentru radioul BBC numită „The Atkinson People‟. Serialul a devenit popular. A fost scris de el însuşi, cu ajutorul actorului Richard Curtis.

Anul acela a marcat şi prima apariţie a lui Rowan în televiziune, cu un program comic de televiziune. Popularitatea lui Rowan a fost într-o ascensiune constantă, deoarece munca sa în comedie era apreciată de critici. „Not The Nine O’Clock News‟ i-a adus recunoaşterea la nivel mondial.

În 1983 a primit rolul principal în „Blackadder‟, o serie de 4 sitcom-uri britanice pseudo-istorice care aveau să devină una dintre cele mai de succes comedii BBC. A fost difuzată până în anul 1999. Acel rol a făcut din Rowan unul dintre cei mai respectaţi actori din lume.

Citeşte şi:

„Mr. Bean”, neschimbat la vârsta de 65 de ani! Cum este viaţa actorului acum

Ce comedie! Mr. Bean are colecţie de supercaruri!

 

În 1990 l-a lansat pe Mr. Bean

Personajul Mr. Bean şi-a făcut debutul în televiziune în 1990, dar Atkinson l-a creat cu mult timp înainte, din perioada în care studia la Universitatea Oxford, în anii '80.

Vorbind despre personaj, Atkinson a dezvăluit: „La Oxford, mi s-a cerut să fac o schiţă a unui spectacol. Nu sunt în mod natural un scriitor, aşa că a trebuit să inventez ceva. Am stat în faţa oglinzii şi am început să-mi schimonosesc faţa. Aşa a evoluat acest personaj ciudat, suprarealist, care nu vorbeşte. E un copil într-un corp de bărbat‟.

După prima reprezentaţie iniţială la Oxford, actorul şi-a dus personajul nenumit Mr. Bean la vremea respectivă la Festivalul Fringe de la Edinburgh şi apoi la festivalul de comedie „Just For Laughs‟ din Quebec, în 1987.

În timpul dezvoltării personajului, Atkinson a explicat că a fost inspirat de comediantul francez Jacques Tati: „Interesul meu pentru comedia fizică a pornit de la descoperirea unui film de Jacques Tati numit „Vacanţa domnului Hulot‟. Pur şi simplu m-a lovit. L-am admirat atât de mult, pentru că avea o atitudine comică şi un decor simplu pe care le-am admirat cu adevărat‟.

Filmul „Mr. Bean's Holiday‟ preia multe puncte de referinţă din filmul clasic „Vacanţa domnului Hulot‟, mai ales prin modul în care îmbină sentimentele cu umorul în povestea călătoriei lui Bean prin ţară. Mr. Bean are, de asemenea, multe asemănări cu M. Hulot ca personaj, ambii fiind stângaci şi naivi faţă de lumea din jurul lor, ambii fiind bine intenţionaţi, în ciuda capacităţii lor de a provoca dezastru.

Atkinson a mai fost inspirat de o altă creaţie celebră de comedie atunci când l-a creat pe Mr. Bean: inspectorul Clouseau, personajul adus la viaţă de Peter Seller.

După ce şi-a început viaţa pe scenă, Mr. Bean a ajuns în cele din urmă la televiziunea din Marea Britanie şi a fost iubit de mulţi. În ciuda faptului că serialul a fost de scurtă durată, a dat naştere a două filme, un serial de televiziune animat şi o serie de cărţi. Mr. Bean s-a dovedit a fi extrem de popular, în ciuda începuturilor sale modeste, la un spectacol de comedie de o noapte, la Oxford.

Pe ce cheltuie banii

Actorul britanic este atras de cursele cu maşini sport rapide şi a făcut o mare pasiune pentru avioane. Îi place să-şi cheltuiască enorma avere de 150 de milioane de dolari pe maşini exotice, în ediţie limitată, ca McLaren F1 a cărui valoare atinge 20,5 milioane de dolari. Are, de asemenea, un master în inginerie electrică la Universitatea Oxford.

Este, fără îndoială, unul dintre cei mai talentaţi actori din lume, dar şi un exemplu al modului în care pasiunea şi munca grea devin cheile succesului. Rowan Atkinson a reuşit să eclipseze frumuseţea fizică a unor actori, făcându-l unul dintre cei mai pricepuţi şi iubiţi la nivel global.

FOTO: Shutterstock



Recente

un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg