Cum a reuşit Bruce Lee să se impună în lumea dură de la Hollywood

1 fervent jan kklegx z o4 unsplash jpg jpeg

Fiica actorului Bruce Lee, Shannon Lee, a lansat recent o nouă carte intitulată „Be Water, My Friend: The Teachings of Bruce Lee”, care detaliază filosofia de viaţă a artistului marţial care a insistat ca filmul său reprezentativ, „Intrarea dragonului”, să reflecte cu precizie arta şi cultura sa.

Shannon Lee, în vârstă de 51 de ani, este producător şi femeie de afaceri. A ţinut să facă un portret al faimosului ei tată şi să vorbească despre cum s-a străduit Bruce Lee să aducă la viaţă filmul său, „Intrarea dragonului” din anul 1973.

Lee n-a mai trăit pentru a se bucura de succesul filmului său

Filmul a fost un succes şi a încasat peste 350 de milioane de dolari în întreaga lume, asigurându-i lui Lee statutul de reprezentant al culturii pop. Cu toate acestea, Lee s-a stins din viaţă pe 20 iulie 1973, cu o lună înainte de lansarea filmului. „Intrarea dragonului” a fost ultimul film realizat de Lee înainte de a muri la numai 32 de ani.

„Tatăl meu a fost gata să profite din plin de ocazia de a-şi îndeplini obiectivul, acela de a arăta lumii occidentale gloria gung fu-ului chinezesc şi de a se exprima pe deplin într-o reprezentare adevărată, pe ecran, a unui bărbat chinez”, a declarat fiica sa, Shannon Lee (FOTO galerie).

Rasismul nu a fost singura provocare pentru Lee. Shannon a amintit că scenariul original a fost „atât de îngrozitor” încât Lee a dorit ca scriitorul să fie concediat. «Scenariul original nu avea niciuna dintre scenele reprezentative care există astăzi. Nu exista „degetul care arată spre lună”, nici „arta de a lupta fără luptă”. Nu era nicio scenă filosofică cu călugărul care discută adevărata natură a măiestriei „Nu lovesc. Se loveşte de la sine”», spune Shannon.

Titlul filmului, schimbat la cererea lui Lee

Lee a insistat ca filmul să reflecte cu precizie arta şi cultura sa. A scris scenariul şi şi-a prezentat versiunile producătorilor. Fiica sa afirmă că tot actorul şi-a dorit şi să redenumească filmul:

«A scris numeroase scrisori către fraţii Warner cerând schimbarea titlului: „Luaţi în considerare cu atenţie titlul „Intrarea dragonului”! Chiar cred că acesta este un titlu bun pentru că „Intrarea dragonului” sugerează apariţia cuiva care este de calitate.»

În cele din urmă, studioul a cedat la cererea lui Lee. Potrivit lui Shannon,tot Lee s-a ocupat şi de coregrafierea întregului film.

În prima zi de filmări, Lee a refuzat să vină pe platou

Din motiv că scenariul final nu cuprindea paginile pe care le scrisese el, Lee a preferat să nu facă niciun compromis. N-a acceptat să facă filmul aşa cum îşi doreau alţii, urmând să aştepte ca într-un film viitor să aibă parte de mai mult control.

„Tatăl meu încercase deja asta la Hollywood şi ştia că nu funcţionează. Ştia că, dacă nu va lua poziţie atunci, va fi marginalizat mereu”, susţine fiica sa. „A rămas acasă şi a refuzat să vină până nu sunt făcute modificările lui. Producătorii au încercat să discute cu el şi au vorbit cu mama, pentru a interveni ca intermediar, dar tata a continuat să pună piciorul în prag.”

În timp ce Lee n-a dorit să filmeze, echipa s-a ocupat de părţile care nu l-au implicat. Shannon susţine că producătorii au minţit spunând că Lee ar fi fost paralizat de teama de eşec sau de a fi într-un film de la Hollywood, ceea ce l-ar fi împiedicat să apară pe platou.

„Producătorii au cedat în cele din urmă cerinţelor tatălui meu”, povesteşte ea şi adaugă: „Au schimbat scenariul şi au acceptat să filmeze filmul pe care el şi l-a imaginat. El a rîmas fidel centrului său şi, făcând acest lucru, toată forţa tornadei care a fost el a schimbat peisajul din jurul său pentru totdeauna”.

FOTO: InstagramRecente

new amsterdam 2 png
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
2 copii print george printesa charlotte png png
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg