Cum a schimbat Prinţesa Diana monarhia britanică. Nimeni din familia regală n-a făcut aceste lucruri înaintea ei

3 profimedia 0189278669 jpg jpeg

În zilele noastre, le admirăm pe Kate Middleton şi pe Meghan Markle, soţiilor Prinţilor William şi Harry, pentru felul în care arată şi cum se comportă. Combină stiluri vestimentare diferite, îşi cresc copiii cu afecţiune şi implicare vizibile şi-n spaţiul public şi ne cuceresc cu naturaleţea şi deschiderea pe care o afişează adesea. Însă Prinţesa Diana a fost aşa înaintea lor. Ea a fost deschizătoarea de drumuri, cea care a schimbat monarhia britanică pentru totdeauna.

Încă din momentul în care s-a logodit cu Prinţul Charles, Diana a schimbat multe dintre tradiţiile familiei regale. A încălcat regulile impuse de Regină atunci când şi-a crescut copiii în mod neconvenţional şi a interacţionat cu mulţimile cu căldură şi-o apropiere nespecifice Suveranului britanic. În ce alte feluri a reuşit Lady Di să fie inedită?

Şi-a ales inelul de logodnă dintr-un catalog

Tradiţia spune ca inelul de logodnă al membrilor unei familii regale să fie făcut la comandă, pentru a nu părea accesibil publicului larg, dar Dianei nu i-a păsat de asemenea obiceiuri şi şi-a ales singură modelul bijuteriei dintr-un catalog Garrard.

Făcea cumpărături în magazine

Regalităţile purtau tot timpul numai haine făcute special pentru ei sau ţinute create de branduri de lux, însă Diana era Prinţesa oamenilor de rând şi nu se crampona de etichete. În momentul în care ea şi Prinţul Charles şi-au anunţat logodna, tânăra de numai 19 ani a purtat un pulover albastru pe care-l cumpărase de pe rafurile de la Harrods. În zilele noastre, Kate Middleton şi Meghan Markle poartă amândouă branduri accesibile maselor, precum Zara sau J.Crew.

A schimbat jurămintele de nuntă

În 1981, Lady Di a intrat în istorie atunci când a refuzat să-i spună Prinţului Charles, viitorului ei soţ, că i se va supune. În 2011 şi, respectiv, 2018, soţia Prinţului William şi cea a Prinţului Harry au făcut la fel în ziua nunţii lor.

FOTO Profimedia

N-a născut acasă

În monarhia britanică, Prinţesa Diana a fost prima care a ales să nască la spital şi nu la palat. Astfel, William şi Harry au văzut lumina zilei în maternitatea din spitalul St. Mary, aripa Lindo. Până atunci nicio memebră a familiei regale nu mai făcuse aşa ceva.

Ea a fost cea care a ales numele copiilor ei

Prioritatea ei nr. 1 au fost băieţii ei

Programul lui Lady Di era tot timpul încărcat, însă ea a ales, ca nimeni alta înaintea ei, să-i pună pe copiii ei pe primul loc. Astfel, făcea în aşa fel, încât să respecte programul zilnic al lui William şi al lui Harry. Muta şedinţe şi întâlniri la orele convenabile, astfel încât băieţii ei să nu-i ducă lipsa prea mult. În plus, dacă se afla în situaţia în care trebuia să anuleze vreo întrunire regală, o făcea fără să ezite, doar pentru a fi prezentă în viaţa copiilor ei.

Şi-a înscris copiii la o şcoală de stat

În loc să fie şcolit de o guvernantă la palat, Prinţul William a devenit primul moştenitor al tronului britanic care a absolvit o şcoală de stat. Atât el, cât şi fratele lui, Harry, au urmat şcoala Jane Mynor de lângă Palatul Kensington. "Decizia ca William, de 3 ani, să-şi dezvolte talentul la desenat împreună cu alţi copii de rând a fost luată cu siguranţă de Diana, Prinţesa de Wales, care lucrase într-o grădiniţă când era doar o Lady", au scris cei de la Newsweek în 1985.

În plus, Diana era cea care îşi ducea copiii la grădiniţă şi la şcoală, implicându-se din plin în activităţile lor. Iar William i-a copiat exemplul, fiind cel care-i duce câteodată pe micuţii lui la grădiniţă sau şcoală.

Şi-a luat copiii în turneele regale

Înaintea Prinţesei Diana, toţi copiii regali erau lăsaţi acasă cu bonele atunci când părinţii lor mergeau în turnee regale. Când Prinţul Charles avea numai 5 ani, Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip l-au lăsat în Marea Britanie timp de şase luni.

În schimb, Diana era o mamă foarte implicată în viaţa copiilor ei şi, când primul ei născut, William, avea numai 9 luni, l-a luat cu ea într-un turneu regal, în ciuda rezistenţei întâmpinate din partea celor din jurul ei. După succesul acelui turneu, William şi Harry au mers mereu în deplasările părinţilor lor.

Nu numai cu copiii ei, ci şi cu cei din public. De obicei, membrii familie regale se ţineau la distanţă de restul lumii, se purtau cu mănuşi atât la propriu, cât şi la figurat, însă Diana a fost cea care a renunţat la snobism şi răceală şi îşi ţinea copiii în braţe, îmbrăţişa oameni de rând, dădea mâna cu oricine voia s-o salute. Prinţesa inimilor a fost prima care şi-a exteriorizat sentimentele în spaţiul public, lucru care a fost pe placul oamenilor de orice rang, pregătire, sex sau rasă.Recente

kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg