Elvis, pe punctul de-a deveni lider spiritual. Cine l-a împiedicat?

Când auzim despre „secta lui Elvis” ne închipuim fanii regretatului artist, care îl adorau pe Regele Rock’n’Roll pentru vocea inconfundabilă, mișcările de scenă și iscusința de-a combina muzica blues cu rock’n’roll ca nimeni altul până atunci. Însă puțină lume cunoaște „misticismul estic” de care era atras Presley.

elvis 0 profimedia 0308411997 jpg

În zilele noastre, Julia Roberts, Russell Brand, Angelina Jolie, Robert Downey, Jr. și Steve Jobs au îmbrățișat fiecare diverse forme de buddhism, hinduism, mișcări Hare Krishna, practicate toate de niște guru influenți, ne informează My Nation. În cazul lui Elvis Presley, nu numai că devenise interesat de diverse tradiții spirituale, aproape că devenise liderul unei astfel de organizații. Ce sau cine la-a împiedicat?

The Los Angeles Times ne informează că Elvis era un elev devotat al lui Sri Daya Mata, un fost mormon care devenise liderul organizației Self-Realization Fellowship din LA, după moartea fondatorului Paramahansa Yogananda, născut în India, în 1883, și devenit primul maestru de yoga care se stabilize în vest.

Daya Mata s-a mutat în Los Angeles în 1932 și, după ce Yogananda a vindecat-o de o boală a sângelui, ea a preluat președinția Self-Realization Fellowship în 1955. Soția lui Elvis, Priscilla Presley, a povestit implicarea Regelui Rock and Roll în acea frăției spirituală, într-un articol publicat în Ladies' Home Journal, în 2005.

Se pare că ea și Elvis mergeau, într-o bună zi, cu motocicleta prin Bel Air și prin apropiere când au văzut sediul Self-Realization Fellowship. Artistul a fost fascinat din start de liniștea de-acolo și mai ales de grădina de meditație și i-a spus Pricillei pe loc: „Asta e tot ce avem nevoie – o pauză de la toată nebunia!”.

Priscilla a dezvăluit ulterior că Elvis fusese chemat într-un loc retras, unde a întâlnit-o pe Daya Mata. Cei doi au dezvoltat o relație apropiată, iar Presley era peste măsură de încântat de toate posibilitățile pe care le vedea la tot pasul din moment ce descoperea tot mai mult yoga, gândindu-se chiar să-și dedice restul vieții ajutării celorlalți să-și găsească liniștea printr-o asfel de disciplină.

Totuși, Sri Data Maya l-a descurajat pe Elvis să preia conducerea Self-Realization Fellowship. Nedumerit, artistul a întrebat liderul spiritual cum de a ajuns el să aibă așa faimă, iar aceasta i-a răspuns: „Tu ești născut pentru a fi un entertainer. Munca depusă de tine e diferită de cea a unui ider spiritual. Nu e nici mai bună, nici mai rea. Pur și simplu, diferită. Pacea lăutrică poate fi obținută indiferent ce fel de muncă practici”, a conchis aceasta.

Priscilla Presley a ținut să precizeze că tot ce-și dorea Elvis era să obțină libertatea de-a nu mai fi „adulat ca un Dumnezeu” de întreaga lume. N-a reușit, din păcate.

Foto - ProfimediaRecente

înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg
Marlyn Monroe si Frank Sinatra foto profimedia 0697582301 jpg
Se va schimba viaţa prinţului William şi a familiei sale  Sursa foto Instagram Kensingtonroyal jpg
omagiu adus reginei Elton John regina înmormântare Sursa foto  Shutterstock jpg
Vedete certate cu apa si sapunul, foto shutterstock jpg