Cum întreţii hainele din lână?

1 50774 original jpg jpeg

Pentru că e sezonul hainelor călduroase, nu strică să ştim cum să le păstrăm într-o stare cât mai bună. Iată câteva trucuri verificate, cu ajutorul cărora puloverele şi rochiile din lână vor arăta ca noi pentru mai mult timp!

Lâna e unul dintre cele mai călduroase materiale,dar şi unul dintre cele mai delicate,având nevoie de o întreţinere atentă.

Spală cu grijă hainele din lână groasă,astfel încât să nu se deformeze! Înainte de spălare,citeşte eticheta hainei şi respectă temperatura recomandată!

Pentru cele fără etichetă,reţine că temperatura de spălare trebuie să fie cât mai scăzută! Dacă vei folosi maşina de spălat automată,setează modul delicat şi un program de 30°C şi 30 de minute. Ideal ar fi să introduci hainele într-o faţă de pernă din aceeaşi culoare sau într-un săculeţ din pânză,pentru a le proteja cât mai bine.

Dar,dacă ai timp,ar fi de preferat să le speli manual! Mai ales dacă vorbim despre hainele din lână mai subţire:nu le spăla niciodată la maşină,ci manual şi întotdeauna cu apă rece!

La final,le poţi pune într-un săculeţ de pânză,pentru a le stoarce la maşină,întrucât lâna reţine apă şi apa deformează haina. Usucă-le într-o poziţie orizontală,pentru a evita lărgirea! Apoi,punele într-un sac din plastic şi ţine-le 1-2 ore la frigider sau jumătate de oră la congelator. Vor arăta impecabil!

Ca să te asiguri că nu-ţi arzi puloverul călcându-l,întoarce-l pe dos şi aşază deasupra o batistă umedă!Recente

Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg