Cum îţi afectează zahărul pielea

1 71132 original jpg jpeg

Sunt zile în care eşti mulţumită de felul în care arăţi. Dar, se întâmplă să nu-ţi placă tot timpul de ce vezi în oglindă. Vinovat pentru această stare este chiar zahărul, care se găseşte în foarte multe alimente.

Zahărul sau produsele care conţin zahăr au efecte adverse,de la îmbătranirea precoce până la creşterea părului în zone în care nu doreşti să crească. Află cum acest aliment afectează modul în care arăţi!

Vinovat de apariţia acneei

Este o afecţiune a pielii care are efecte fizice şi psihologice negative,în special la adolescenţi şi la tineri. Aceasta se întâlneşte de obicei pe faţă,gât,umeri,piept şi spate şi apare atunci când foliculii de păr sunt acoperiţi cu sebum (substanţă uleioasă secretată de glandele sebacee sub piele) şi cu celulele moarte ale pielii.

Aceşti foliculi de păr blocaţi se inflamează,şi astfel apar coşurile. Potrivit mai multor studii,cercetătorii au decoperit că între acnee şi alimentele cu indice glicemic ridicat există o mare legătură. Zaharurile şi produse zaharoase au cel mai mare indice glicemic. Mai multe studii au sugerat că reducerea zaharurilor din dietă poate ajuta la reducerea inflamaţilor,care la rândul lor pot controla exacerbarea acneei.

Citeşte şi:

6 alimente la care nu te gândeai că au zahăr

Consumul de zahăr cauzează cancer! Află cum este posibil acest lucru!

Favorizează aparţia ridurilor

Colagenul şi elastina sunt două proteine elastice​​,care lucrează împreună pentru a oferi fermitate şi formă pielii. Când glucoza şi fructoza din alimentele care conţin zahar nu se combină cu aceste proteine,se formează ridurile şi pielea îşi pierde elasticitatea.

Dezvoltă hirsutism

Un nivel ridicat de insulină în sânge are un alt dezavantaj şi anume apariţia hirsutismului (creşterea anormală de păr pe faţă,corp şi membre). Hirsutismul apare,de obicei,de la excesul de hormoni masculini,androgeni (testosteron) şi din cauza unul nivel ridicat de insulină. În termeni simpli,persoanele care consumă multe zaharuri,dezvoltă rezistenţă la insulină. Astfel,are loc o creştere în exces a părului în regiunile în care nimeni nu doreşte să crească.

Îţi afectează talia

Cu cât mănânci mai multe produse care conţin zahăr,cu atât cresc şi şansele să te îngraşi. Pentru a avea o siluetă de invidiat,renunţă la dulciuri,dar şi la băuturile îndulcite cu zahăr.Recente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg