Cum îţi hidratezi tenul toamna
Trecerea dintr-o încăpere călduroasă în aerul rece de afară şi umiditatea scăzută, specifice toamnei, pot lăsa urme pe ten. În timp ce alte părţi ale corpului sunt acoperite, faţa ta este aproape întotdeauna expusă la frig şi vânt.
Expunerea la vremea rece favorizează apariţia liniilor fine şi a uscării tenului. Din acest motiv specialiştii ne recomandă să ne hidratăm faţa foarte bine cu emoliente care au la bază ingrediente naturale,cum sunt grâul,fulgii de ovăz,soia şi uleiul de jojobă.
Grâul
Germenii din plantele de grâu sunt bogaţi în vitaminele A,D şi E şi antioxidanţi (substanţe care luptă împotriva radicalilor liberi sau molecule de oxigen extrem de reactive). Grâul,de asemenea,stimulează procesul natural de exfoliere al pielii,care este esenţial,permitând celulelor moi şi noi să ajungă la suprafaţa tenului.
Citeşte şi:
Uleiuri esenţiale pentru îngrijirea tenului
Reguli esenţiale pentru îngrijirea tenului seara
Fulgii de ovăz
Utilizaţi ca atare sau zdrobiţi,până ajung particule fine,fulgii de ovăz sunt cunoscuţi pentru proprietăţie lor de a hidrata pielea uscată şi de a calma mâncărimile.
Soia
Ca sursă de proteină completă,planta de soia este încărcată cu substanţe nutritive şi acizi graşi. Aplicată pe piele,soia formează o barieră de protecţie împotriva frigului,vântului şi soarelui. Deoarece soia conţine lecitină-un tip de grăsime care este atât un antioxidant cât şi un emolient natural-calmează uşor mâncărimea şi hidratează în profunzime tenul uscat. Din acest motiv soia este cunoscută pentru tratarea afecţiunilor pielii uscate,cum sunt eczemele şi psoriazisul.
Jojoba
Extras din seminţele arbustului Simmondsia chinensis care se găseşte în deşertul Mojave,din Statele Unite ale Americii,uleiul de jojoba a fost mult timp folosit de amerindieni pentru a trata arsurile provocate de vânt,precum şi arsurile solare. Uleiul de jojoba este similar în consistenţă cu sebumul (uleiul natural al pielii),făcându-l un substitut ideal atunci când sebumul nu se mai formează.