Cum să ai călcâie fine. Trucuri utile

1 73827 original jpg jpeg

Statul în picioare multă vreme, mersul pe jos şi încălţămintea descoperită (sandalele) sunt doar câţiva dintre factorii care favorizează uscarea şi crăparea pielii tălpii piciorului. Ca să previi astfel de neplăceri, e nevoie de o îngrijire specială.

Foloseşte piatră ponce

Pentru că în pielea de la nivelul tălpilor nu sunt glande sebacee,această zonă se usucă mai repede. De aceea,trebuie să-i acorzi o atenţie sporită. Seară de seară,pregăteşte un vas cu apă călduţă,în care ai pus două linguriţe de bicarbonat de sodiu,şi scufundă-ţi picioarele câteva minute. Ai grijă ca apa să nu fie fierbinte,pentru a evita deshidratarea. Şterge picioarele cu un prosop aspru,după care îndepărtează pielea îngroşată cu o piatră ponce sau cu o pilă specială. Indicat este ca instrumentul folosit să nu fie foarte dur.

Îndepărtează celulele moarte

După ce foloseşti piatra ponce sau pila specială,este indicat să exfoliezi foarte bine zona îngroşată a călcâielor. Pentru asta,poţi să prepari acasă un exfoliant care elimină celulele moarte. Pune într-un vas o ceaşcă de miere,două de lapte şi o mână de tărâţe de ovăz. Amestecă bine ingredientele şi cu soluţia obţinută fricţionează călcâile,prin mişcări circulare şi delicate,câteva minute. La final,clăteşte cu apă călduţă din abundenţă şi şterge bine picioarele. Urmează procedeul de două ori pe săptămână.

Aplică o cremă hidratantă

După ce ai îndepărtat celulele moarte,următorul pas este aplicarea unei creme hidratante,specială pentru călcâie,ori una împotriva fisurilor,dacă ai pielea foarte crăpată. Întinde o cantitate destul de generoasă pe zona cu probleme,masează până când loţiunea intră în piele şi îmbracă picioarele în şosete,lăsând crema să acţioneze peste noapte. În locul acesteia,poţi folosi glicerină.

Bea multă apă

Pentru a preveni crăparea şi uscarea călcâielor,evită duşurile calde şi băile fierbinţi,întrucât acestea deshidratează şi usucă pielea din această zonă. De asemenea,bea cel puţin opt pahare de apă pe zi şi consumă cât mai multe fluide zilnic.

Mănâncă alimente bogate în acizi graşi Omega-3

O dietă săracă în zinc,vitamina E şi acizi graşi Omega-3 favorizează crăparea şi uscarea călcâielor. De aceea,introdu în dietă alimente ce conţin aceste substanţe nutritive,precum pătrunjelul,migdalele,caisele,seminţele de floarea-soarelui,broccoli şi avocado.

Idei Click! pentru femei

Dacă ai călcâile foarte crăpate,hidratează-le dimineaţa şi seara,pentru a accelera procesul de vindecare.

Evită produsele cosmetice care conţin alcool,deoarece usucă pielea de la nivelul călcâielor. În schimb,foloseşte-le pe cele care au uleiuri naturale:ulei de lavandă,de mentă şi de eucalipt.

Poartă încălţăminte care să-ţi acopere picioarele cât timp urmezi tratamentul,pentru ca acestea să fie ferite de praf şi de razele soarelui.

Alege ciorapi şi şosete din materiale naturale,care lasă pielea să respire,şi evită să umbli desculţă.Recente

Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg