Cum să ai călcâie fine. Trucuri utile

1 73827 original jpg jpeg

Statul în picioare multă vreme, mersul pe jos şi încălţămintea descoperită (sandalele) sunt doar câţiva dintre factorii care favorizează uscarea şi crăparea pielii tălpii piciorului. Ca să previi astfel de neplăceri, e nevoie de o îngrijire specială.

Foloseşte piatră ponce

Pentru că în pielea de la nivelul tălpilor nu sunt glande sebacee,această zonă se usucă mai repede. De aceea,trebuie să-i acorzi o atenţie sporită. Seară de seară,pregăteşte un vas cu apă călduţă,în care ai pus două linguriţe de bicarbonat de sodiu,şi scufundă-ţi picioarele câteva minute. Ai grijă ca apa să nu fie fierbinte,pentru a evita deshidratarea. Şterge picioarele cu un prosop aspru,după care îndepărtează pielea îngroşată cu o piatră ponce sau cu o pilă specială. Indicat este ca instrumentul folosit să nu fie foarte dur.

Îndepărtează celulele moarte

După ce foloseşti piatra ponce sau pila specială,este indicat să exfoliezi foarte bine zona îngroşată a călcâielor. Pentru asta,poţi să prepari acasă un exfoliant care elimină celulele moarte. Pune într-un vas o ceaşcă de miere,două de lapte şi o mână de tărâţe de ovăz. Amestecă bine ingredientele şi cu soluţia obţinută fricţionează călcâile,prin mişcări circulare şi delicate,câteva minute. La final,clăteşte cu apă călduţă din abundenţă şi şterge bine picioarele. Urmează procedeul de două ori pe săptămână.

Aplică o cremă hidratantă

După ce ai îndepărtat celulele moarte,următorul pas este aplicarea unei creme hidratante,specială pentru călcâie,ori una împotriva fisurilor,dacă ai pielea foarte crăpată. Întinde o cantitate destul de generoasă pe zona cu probleme,masează până când loţiunea intră în piele şi îmbracă picioarele în şosete,lăsând crema să acţioneze peste noapte. În locul acesteia,poţi folosi glicerină.

Bea multă apă

Pentru a preveni crăparea şi uscarea călcâielor,evită duşurile calde şi băile fierbinţi,întrucât acestea deshidratează şi usucă pielea din această zonă. De asemenea,bea cel puţin opt pahare de apă pe zi şi consumă cât mai multe fluide zilnic.

Mănâncă alimente bogate în acizi graşi Omega-3

O dietă săracă în zinc,vitamina E şi acizi graşi Omega-3 favorizează crăparea şi uscarea călcâielor. De aceea,introdu în dietă alimente ce conţin aceste substanţe nutritive,precum pătrunjelul,migdalele,caisele,seminţele de floarea-soarelui,broccoli şi avocado.

Idei Click! pentru femei

Dacă ai călcâile foarte crăpate,hidratează-le dimineaţa şi seara,pentru a accelera procesul de vindecare.

Evită produsele cosmetice care conţin alcool,deoarece usucă pielea de la nivelul călcâielor. În schimb,foloseşte-le pe cele care au uleiuri naturale:ulei de lavandă,de mentă şi de eucalipt.

Poartă încălţăminte care să-ţi acopere picioarele cât timp urmezi tratamentul,pentru ca acestea să fie ferite de praf şi de razele soarelui.

Alege ciorapi şi şosete din materiale naturale,care lasă pielea să respire,şi evită să umbli desculţă.



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg