Cum să alegi un fond de ten cu o textură potrivită

1 clickpentrufemei oli dale jphyoxty ke unsplash jpg jpeg

Fondul de ten este baza unui machiaj perfect. Textura sa poate fi de cremă, pudră, mousse, acoperire... Pentru a alege fondul de ten potrivit pentru tenul tău, fie că este gras, uscat sau mixt, iată câteva sfaturi practice.

Majoritatea femeilor au o relaţie love-hate cu fondul de ten. Adesea te regăseşti în magazin căutându-ţi nuanţa, cumpărând-o şi realizând câteva zile mai târziu că ai ales culoarea greşită. Se întâmplă şi celor mai buni dintre noi.

Alegerea unui fond de ten se face în funcţie de dorinţele noastre, dar mai ales în funcţie de tipul nostru de piele. Obiectivul? Să eviţi un ten machiat cu un produs nepotrivit care nu arată natural sau care este chiar contraindicat pentru tenul gras, uscat sau mixt.

Alege întotdeauna fondul de ten în funcţie de tipul de piele

Înainte de a cumpăra un fond de ten, primul lucru de făcut este să îţi cunoşti tipul de piele. De ce? Deoarece există mai multe texturi sau tipuri de fond de ten şi fiecare dintre ele oferă rezultate diferite pe diferite tipuri de piele.

Care sunt principalele tipuri de piele?

 • Normal
 • Mixt
 • Uscat
 • Uleios
 • Sensibil

Diferitele texturi de fond de ten

Acum că îţi cunoşti tipul de piele, să aflăm care este textura potrivită pentru tine.

 • Fond de ten lichid
 • Fond de ten pudră
 • Fond de ten cremă

Fond de ten cremă pentru tenul uscat

Pielea uscată trebuie să fie suficient de hidratată pentru a-şi menţine flexibilitatea. Un fond de ten cremă este perfect pentru hrănirea pielii în timp ce îţi pune faţa în evidenţă.

În timpul iernii, frigul este deosebit de agresiv pentru piele, aşa că nu trebuie să ezităm să optăm pentru formule îmbogăţite în ulei.

Aplicarea cu o pensulă este ideală pentru acest tip de fond de ten şi pentru acest tip de piele, deoarece permite agenţilor hidratanţi să pătrundă mai bine în epidermă. Pentru aceasta, luăm puţin fond de ten şi apoi îl întindem din interior spre exteriorul feţei.

Texturile din spumă nu sunt recomandate deoarece sunt uscate. În mod similar, pudrele nu sunt potrivite pentru pielea uscată, deoarece pot provoca zone care arată urât.

Un fond de ten fluid sau pudră pentru tenul gras

Pentru a elimina strălucirea, pielea grasă poate opta pentru un produs matifiant „necomedogen”. Pe de altă parte, trebuie evitate formulele uleioase: prea hrănitoare, riscă să agraveze fenomenul, chiar pentru a favoriza apariţia coşurilor.

Texturile mate fluide sunt ideale pentru că sunt confortabile şi uşor de utilizat.

Pentru o redare foarte naturală, putem alege fond de ten de tip spumă. Foarte uşoare, sunt plăcute şi permit unificarea pielii cu transparenţă.

Pulberile compacte sunt, de asemenea, perfecte pentru corectarea imperfecţiunilor şi mascarea excesului de ulei.

Fond de ten de tip spumă şi cremă BB pentru ten normal sau mixt

Pielea mixtă trebuie să folosească un fond de ten non-gras pe bază de apă, care să ofere un efect mat fără a irita zonele uscate.

Texturile fluide sunt perfecte pentru iluminarea feţei cu uşurinţă şi transparenţă.

Pentru un ten cu zero defecte, aplicarea unei pulberi compacte poate fi necesară în cazul luciului, aşa cum se întâmplă adesea în zona T.

Crema BB este, de asemenea , o opţiune foarte bună. Este ideală pentru a avea grijă de piele, pentru că acest produs magic face posibilă iluminarea feţei în timp ce corectează imperfecţiunile.

Cu puţină textură de acoperire, poate fi folosită în fiecare zi ca bază de machiaj.

Un fond de ten pentru pielea cu probleme

Dacă ai o piele curată în mod natural, te poţi mulţumi cu texturi uşoare, cum ar fi lichide, care nu prea acoperă, ci unifică mai mult decât maschează.

În caz de roşeaţă sau imperfecţiuni mai pronunţate, fondul de ten cremă sau pudră este mai potrivit.

Atenţie, utilizarea de prea mult produs tinde să murdărească tenul. Pentru a nu obţine efectul de „tencuială”, nu ezita să corectezi local imperfecţiunile cu un creion corector.

Pentru un finisaj perfect, finisăm frumuseţea tenului cu o notă de corector.Recente

adele deschidere jpg
pahare  shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman  Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios  shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka  animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica  chitara  guitars gcfe5d960e 1280 jpg