Cum să exfoliezi pielea fără a folosi un exfoliant

1 73568 original jpg jpeg

Exfolierea poate fi descrisă ca fiind principalul mod prin care sunt eliminate celulele moarte ale pielii. Ea este necesară pentru a menţine pielea sănătoasă, strălucitoare şi fără celulită. Dar ştiai că există modalităţi de a o exfolia fără a folosi un exfoliant?

Pentru piele radiantă şi fără cusur,este nevoie de procesul de exfoliere. O mască exfoliantă ajută foarte mult,dar te poţi folosi şi de alte produse,care sunt la fel de eficiente.

Iată cum poţi exfolia pielea fără aplicarea unei măşti:Produsele de îngrijire corporală

Utilizarea produselor de îngrijire corporală sunt extrem de bune pentru exfolierea pielii,deoarece previn orice deteriorare a pielii.

Există multe produse pentru îngrijire pe piaţă care conţine acid glicolic,enzime de fructe şi acid lactic. Folosindu-le în locul măştilor exfoliante este o alternativă foarte bună.

Citeşte şi:Încearcă această mască facială exfoliantă cu papaia

Mănuşi

Dacă nu vrei să aplici o mască exfoliantă,poţi folosi mănuşa pentru a curăţa pielea,care ajută la golirea porilor şi eliminarea celulelor moarte.

Cu toate acestea,un factor important trebuie luat în considerare;

Periaj uscat

Periajul uscat este o altă opţiune pentru curăţarea pielii şi eliminarea celulelor moarte. Cu toate acestea,ar trebui făcut începând de la picioare în sus,apoi cu deplasare spre partea superioară a corpului.

Acesta ajută la stimularea drenajului limfatic,care lasă pielea catifelată şi sănătoasă. Important:

. Evită-le pe cele cu perii tari.

Citeşte şi:Exfoliant cu miere,fructe şi arahide

Mierea

Mierea este cea mai eficientă pentru exfolierea pielii,fără a folosi un exfoliant. Proprietăţile antimicrobiene şi antiinflamatorii prezente în miere ajută la curăţarea şi eliminarea celulelor moarte ale pielii în mod natural.

Amestecă miere cu o lingură de bicarbonat de sodiu şi o lingură de suc de lămâie. Pasta obţinută o aplici pe zona pe care vrei s-o exfoliezi,şi o laşi să acţioneze 30-45 de minute.

Credit foto:boldsky.com