Cum să te machiezi corect în funcţie de forma feţei (P)

1 73480 original jpg jpeg

Se poate întâmpla ca, uneori, să ne aplicăm machiajul şi să ne dăm seama abia apoi că acesta nu ne flatează trăsăturile feţei. De aceea, este recomandat ca înainte să ne aplicăm machiajul să descoperim care este forma feţei noastre şi cum ne putem machia astfel încât să ne punem în evidenţă trăsăturile.

Care este forma feţei tale?

Învaţă să diferenţiezi formele feţelor pentru a-ţi aplica machiajul în mod corect. Cel mai des întâlnite sunt următoarele:rotundă,pătrată,în formă de inimă şi ovală. Începe prin a-ţi prinde părul,apoi analizează-ţi atent chipul în oglindă. În cazul femeilor cu faţa rotundă,distanţa de la bărbie la frunte este egală cu distanţa de la un pomet la celălalt. În cazul femeilor cu faţa în formă de inimă,distanţa de la tâmplă la cealaltă este mai mare,în timp ce bărbia este îngustă. Forma feţei pătrată se recunoaşte după faptul că lăţimea maxilarului este egală cu cea a frunţii,în timp ce forma feţei ovală este definită de faptul că distanţa de la frunte la bărbie este,de obicei,mai mare decât distanţa de la un pomet la celălalt.

Machiajul femeilor cu faţă rotundă

c7deb3759cff05f38d0b8bb0591d3492 jpg jpeg

Conturează-ţi chipul,alegand din

un fond de ten cu două tonuri mai închis decât nuanţa ta obişnuită sau bronzer pe o parte şi pe alta a frunţii,până înspre tâmple. Poţi aplica umbre şi în jurul nasului sau pe pomeţi. Foloseşte apoi un iluminator pentru centrul frunţii şi bărbie pentru a accentua anumite zone ale feţei tale şi un anticearcăn cu două nuanţe mai deschis decât tenul tău,aplicându-l în formă de triunghi sub ochi pentru a ilumina zona. 

Blush-ul se aplică pe vârful pomeţilor,spre tâmple. Evită,însă,să aplici culoarea înspre urechi. Foloseşte un fard de ochi întunecat-nuanţa prunei este o alegere potrivită-şi conturează-ţi apoi ochii aplicând un fard nud cu accente aurii în colţul interior al ochiului şi la baza generlor de pe pleoapa inferioară. Optează pentru un ruj într-o nuanţă puternică sau foloseşte un contur subtil pentru un machiaj de zi.

Machiajul femeilor cu faţa pătrată

10d069a0e7d5202e859cebb14744de2f jpg jpeg

Aplică bronzer sau o pudră mată mai închisă cu două nuanţe decât tenul tău pe ambele părţi ale frunţii,sub pomeţi şi sub bărbie pentru rotunji faţa şi pentru a ascunde trăsăturile angulare. Foloseşte un iluminator sau un concealer cu două nuanţe mai deschis decât tenul tău,aplicându-l pe linia părului,în centrul frunţii,deasupra şi sub sprâncene,precum şi în centrul bărbiei. Iluminatorul trebuie să se întrepătrundă cu conturul,pentru un aspect uniform. 

Aplică blush-ul,cu mişcări liniare,din groapa obrazului până în colţul ochiului. Pentru accenduarea ochilor,nuanţele pământii ori de lavandă sunt cele mai potrivite. Aplică apoi două straturi de rimel şi foloseşte o nuanţă mai deschisă de ruj în centrul buzelor.

Machiajul femeilor cu faţa în formă de inimă

3d2791f16ea6b4bf463a25a5706c4e4d jpg jpeg

Aplică conturul de o parte şi de alta a frunţii şi pe tâmple. Conturează uşor,de asemenea,o zonă mică sub bărbie pentru a da iluzia unui maxilar mai pronunţat şi pentru a crea un echilibru între partea superioară şi partea inferioară a chipului. Aplică bronzer începând de sub pomeţi,spre urechi. Aplică iluminator pe zonele care captează în mod natural lumina (ochi şi frunte)-de la linia părului,spre centrul frunţii,pe puntea nasului,pe bărbie,sub buza inferioară,şi în colţurile gurii. Aplică,de asemenea,concealer în forma unui triunghi sub ochi pentru a ilumina zona. 

Blush-ul aplică-l în mişcări „C”,de la tâmplă spre pomete,pentru un aspect plin. Pentru ochi,foloseşte nuanţe de roz pal,verde mentă sau albastru deschis. Finisează look-ul aplicând două straturi de rimel şi un ruj îndrăzneţ.

Machiajul femeilor cu faţa ovală

b363e13c300470ee46c9653787e4b2f6 jpg jpeg

Conturează-ţi chipul aplicând bronzer pe linia părului şi sub pomeţi,de la urechi spre centrul feţei. Aplică iluminator pe centrul frunţii şi pe bărbie,dar şi sub ochi şi pe arcadă. Aplică blush-ul pe vârful pomeţilor şi completează machiajul cu un fard de pleoape uşor,în nuanţe de bej. Poţi aplica o nuanţă mai închisă în colţul exterior al ochiului pentru o privire mai profundă. Aplică două straturi de rimel şi un ruj în nuanţe rozalii.

Un machiaj impecabil necesită produse de foarte bună calitate. Buymag este un magazin online care comercializează produse de la branduri cunoscute pe piaţa internaţională,precum NDED,Roial,FPH,Silcare,Lila Rossa şi CANNI. De la produse şi accesorii de makeup,produse pentru manichiură şi epilare,la aparatură cosmetică,mobilier şi ustensile pentru saloane,Buymag oferă toate soluţiile necesare unei femei care îşi doreşte să strălucească în orice moment al zilei.Recente

Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg