Cum să-ţi protejezi pielea feţei de poluare

1 68203 original jpg jpeg

Luna ianuarie este despre îndepărtarea toxinelor din organism, ceea ce presupune pentru unele persoane şi renunţarea la cofeină şi alcool. Dar ce facem cu toxinele care provin din aer?

Poluarea este un lucru care ar trebui să ne îngrijoreze,ce efecte are asupra pielii,mai ales în 2016. Cercetările ne spun dacă aceasta ne afectează pielea,dar şi cum să ne protejăm.

Poluarea

Dar,de ce toată lumea vorbeşte despre poluare? În mod evident nimeni nu s-a gândit vreodată că aerul din atomsferă ar putea să facă rău pielii,dar acum ştim exact de ce îmbătrânim mai repede. Un studiu ştiinţific spune că poluarea aerului este formată din particule care iubesc să rămână pe pielea noastră. Unii se leagă la grăsimile din piele,în timp ce alte sunt destul de mici pentru a aluneca prin pori.    

Crezi că ne fac rău?

Foarte. Mai întâi de toate,poluarea atacă bariera pielii,aşa că prima linie de apărare este încălcată. Umezeala dispare şi pielea devine uscată şi aspră. O barieră slăbită este lăsată larg deschisă la alergii ale pielii,astfel încât să poată reacţiona brusc la produsele pe care le-ai folosit de ani de zile.

Cum poate poluarea să ne îmbătrânească:

Particulele poluante declanşează radicali liberi,care provoacă acelaşi tip de îmbătrânire,pe care o produce excesul expuneri la soare. Nu este doar un caz de apariţie a ridurilor. "Există o legătură între poluarea aerului şi petele pigmentare de pe frunte şi obraji, despre care s-a crezut anterior a fi cauzate exclusiv de soare",spune expertul în poluare Dr. Jean Krutman.Evident,cu cât este mai poluat aerul pe care îl respirăm,mai mari sunt efectele negative. Cu toate acestea,studiile arată că 90 %  din persoanele care trăiesc în zone în care se construieşte,respiră aer poluat. Acesta nu vine doar de la fum sau de la fabrici. Fumul de ţigară,inclusiv cel pasiv conţine particule poluante. În plus,cercetările arată că sunt surse interioare de poluare a aerului de la sobe şi seminee,şi chiar de la imprimante de calculator.

Iată cum te poţi apăra şi proteja: Curăţă tenul

Primul pas trebuie să fie îndepărtarea de particule poluante care stau pe suprafaţa pielii sau în foliculi. Spală bine faţa,de fiecare dată. Aplică creme care să hidrateze pielea şi să o ajute.

 Exfoliază pielea  

Noţiuni de bază pentru a îndepărta celulele poluate de pe suprafaţa pielii este prin exfoliere. Alege un tratament de exfoliere care să lase pielea hidratată şi curată.

Tratează pielea

Tratează pielea prin aplicarea de măşti. Apărarea nu creşte doar bariera pielii în timp ce este pe faţă,dar şi receptori pe care poluanţii îi blochează în mod normal.

Anti-îmbătrânirea

Antioxidanţii sunt vitali pentru neutralizarea radicalilor liberi declanşaţi de poluare. Aplică o crema zilnic plină cu vitamine antioxidante,şi adaugă într-un ser vitamina C,care este un antioxidant puternic care ajută şi îndepărtează petele lăsate de poluare.



Recente

Damian Draghici   Meditatii Romanesti 7 jpg
Elle Macpherson  foto   Shutterstock jpg
actrița Teri Hatcher  foto   Shutterstock jpg
Nostalgia Imaginarium 2024 Day2 Gicu (350) jpg
vedete  foto   Shutterstock jpg
Cher  sursa foto   Shutterstock jpg
Patrick Stewart  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2275523597 jpg
Alexandra Catalina asistenta Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov jpeg
Untitled design (10) jpg
shutterstock 1983331838 jpg
WhatsApp Image 2024 11 20 at 12 40 28 jpeg
Donald Trump și familia  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez, Benn Afleck, Jennifer Garner  foto   Shutterstock jpg
Marius Manole   ținuta 1 ok jpg
Davina McCall  foto   Shutterstock jpg
Kourtney Kardashian  foto   Instagram jpg
astrologie zodii iarna parfum 2233424349 jpg
Ultimele cuvinte inainte de moarte  Sursa foto Pixabay consciousness 8809108 1280 jpg
Victoria Beckham  foto   Shutterstock jpg