Cum te protejezi de razele soarelui
Când alegi produsele de protecţie solară, vrei să ştii totul despre ele. Cât de sănătoase sunt? Dar pentru copil, ce e mai bun? Iată câteva răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre protecţia UV.
Când expiră filtrele UV?
Nu se recomandă să păstrezi produsele de protecţie solară de pe un an pe altul,dacă ai desigilat tubul sau cutia.
Ele sunt considerate extrem de perisabile. Dacă produsul stă mult timp în soare sau la căldură,îşi pierde repede din eficacitate. Cel mai bine este să cumperi un produs nou,la începutul fiecărei veri.
Pentru copii sunt produse speciale?
Produsele solare speciale pentru copii folosesc,în general,filtre minerale. În plus,ele sunt rezistente la apă şi la contactul cu nisipul.
Aceste proprietăţi sunt foarte importante,deoarece copiii se joacă mult la soare,mai ales pe plajă. Până la vârsta de trei ani,sistemul lor natural de apărare a pielii este nedezvoltat. De aceea,copiii trebuie protejaţi la maximum,prin aplicarea unui produs special.
Şi ca măsură suplimentară,echipează-l cu un tricou,o şepcuţă şi cu ochelari de soare.
Există protecţie antiîmbătrânire?
Soarele este unul dintre factorii care influenţează îmbătrânirea prematură a pielii. Aşadar,un produs care te protejează de soare are în mod necesar un efect antiîmbătrânire.
Produsele solare pot fi numite antiîmbătrânire când,în afară de filtrarea razelor UV,conţin anumite ingrediente.
Totul depinde însă şi de cantitatea acestora. Vitamina E are efect antiîmbătrânire şi ajută totodată la filtrarea razelor dăunătoare pielii.
Dacă pe eticheta unui produs regăseşti vitamina E,verifică şi cantitatea acesteia.