Cum te protejezi de soare

1 46183 original jpg jpeg

Îţi doreşti o piele bronzată uniform, în nuanţe arămii strălucitoare, care să atragă toate privirile? Urmează câţiva paşi simpli şi vei obţine tot ce-ţi doreşti!

1. Prima condiţie:hidratarea perfectă

Dacă ai pielea bronzată,o aplicaţie pe zi cu ulei de măsline este binevenită Acesta hidratează şi dă un bronz arămiu,de durată.

Nu folosi însă creme exfoliante mai des de o dată pe săptămână deoarece,împreună cu celulele moarte,se duce şi bronzul. O dată pe săptămână este suficient!

2. Atenţie la zonele delicate!

Ochii,nasul,urechile,gâtul,umerii şi zona din spatele genunchilor sunt foarte vulnerabile la soare. Aşa că ai nevoie de o cremă cu factor mai mare de protecţie decât pe restul corpului.

Tot pentru aceste zone,dar şi pentru sâni şi aluniţe există batoane speciale cu vitamine şi factor de protecţie peste 25.

3. Înainte de plajă,protecţia solară

Regula de aur a unui bronz sănătos îţi cere să aplici mai întâi crema de protecţie solară şi apoi să-ţi pui costumul de baie!

Crema se aplica înainte de a ieşi din hotel,pentru că soarele arde şi pe drumul către plajă.

4. Alege factorul de protecţie potrivit

Cel mai important pas este alegerea produselor de protecţie solară. Dacă ai pielea foarte deschisă şi părul blond sau roşcat,alege cremele cu factor de protecţie solară mare SPF 25.

În cazul în care ai pielea deschisă la culoare şi părul şaten deschis optează pentru un factor de protecţie între SPF 15-20. După 5 zile de expunere la soare,când pielea începe să-şi schimbe culoarea,poţi reduce factorul de protecţie la 10.

Dacă ai piele normală,ochii verzi sau căprui şi părul şaten închis,factorul de protecţie trebuie să fie între SPF 10-15 în primele zile de expunere la soare,iar apoi SPF 8. Ai tenul măsliniu,părul şaten închis şi ochii căprui?

Alege un factor de protecţie SPF 8 pentru început (2-3 zile) şi un SPF 6 ulterior. Tenul tău este închis la culoare,părul negru şi ochii negri? Foloseşte creme cu factor de protecţie SPF 6 pentru început,iar după 1-2 zile de expunere la soare,poţi trece la SPF 4 şi chiar SPF 2.

5. Foloseşte loţiuni după plajă

În timpul expunerii la soare,pielea se deshidratează,de aceea,după plajă,fă-ţi un duş cu apă călduţă şi aplică o loţiune „după plajă” care are acţiune calmantă şi hidratantă. Astfel,bronzul va fi mai rezistent şi mai strălucitor.

Pentru un plus de strălucire foloseşte creme speciale după plajă,care au o tentă aurie,lăsând pielea fină şi strălucitoare.

6. Bronzează-te treptat

Cea mai bună metodă de a avea un bronz frumos şi de durată,dar şi cea mai sănătoasă,este expunerea treptată la soare. Dacă vrei să te bronzezi într-o zi,cât alţii într-o săptămână,n-ai să te alegi decât cu arsuri şi multe alte probleme ale pielii.

În cazurile mai grave,poate fi vorba şi de o insolaţie,care te poate trimite chiar la medic. Ca să scapi de toate aceste riscuri,aplică loţiunea de protecţie solară cu cel puţin 20 de minute înainte de expunerea la soare.

De ce? Pentru ca să-i laşi timp să pătrundă în piele şi să devină eficientă. La plajă,nu uita să schimbi mereu poziţia,pentru a avea un bronz uniform.

7. Menţine pielea hidratată

Pentru un bronz de durată îngrijeşte-ţi pielea şi după ce te-ai întors din concediu. Foloseşte zilnic un gel de duş cu proprietăţi hidratante,iar după,aplică un lapte sau un unt de corp hidratant.

Bine de ştiut

-Aplică loţiunea sau crema de soare de mai multe ori pe zi-Poartă pălărie şi ochelari de soare-Evită expunerea la soare între orele 12.00 şi 16.00-Consumă cel puţin 2 litri de apă pe zi pentru a evita deshidratarea şi îmbătrânirea pielii.

SFAT

Şi buzele au nevoie de protecţie împotriva razelor UV. De aceea,alege un balsam de buze cu factor de protecţie SPF 10.Recente

kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg