Daniela Nane: «Am învăţat să nu mă amăgesc!»

1 50217 original jpg jpeg

Daniela Nane nu-şi mai aminteşte ce şi-a cumpărat din primii bani câştigaţi de ea, la 16 ani, dar nu a uitat mirosul cartofilor din copilărie, copţi în sobă...

Îi place Roma şi o inspiră Meryl Streep. Prima dată când a fost pe un platou de filmare avea 16 ani şi făcea figuraţie într-un film cu Marcel Iureş şi Adrian Pintea,filmat acolo,în oraşul ei,la Iaşi. Atunci a câştigat primii bani şi poate că tot atunci s-a hotărât că n-ar fi rău să fie actriţă. Nu de mult,a jucat alături de Gerard Depardieu (în Ipu-Convicted to Live),dar noi am întrebat-o mai degrabă despre gastronomie şi despre dragoste.

Se spune căiubirea trece prin stomac”. Aşa să fie?

Luat mot-a-mot,e hilar să spui că iubirea trece prin stomac. Pe de altă parte,de multe ori faci din iubire gesturi prin care să-ţi bucuri partenerul şi unul din ele poate fi acela de a-i găti lucruri gustoase şi hrănitoare,pentru a-l menţine în formă şi a-l ajuta să se simtă bine.

Care e felul tău preferat de mâncare?

Salata de fructe.

Ce ai gătit prima şi prima dată?

Îmi amintesc cum m-a învăţat bunicul meu să pun în sobă cartofi la copt,pe când aveam 3-4 ani. Erau delicioşi,cu iaurt sau cu unt. Apoi,am făcut un chec de ziua mamei. Nu ştiu cum era într-adevăr,ea a zis că era bun,dar mai ştii? Aveam vreo 7 ani.

Când te-ai îndrăgostit prima dată?

Cred că la grădiniţă,am o fotografie cu un băieţel care mă ţine de gât,suntem îmbrăcaţi în costume populare,şi mama îmi spune că numai despre el vorbeam.

Ce ţi-ai cumpărat din primii bani câştigaţi de tine?

Nu mai ţin minte. Aveam 16 ani şi făcusem figuraţie într-un film al lui Nicolae Mărgineanu pe care îl filmaseră la Iaşi,oraşul meu natal. Eram bucuroasă că îi văzusem pe marii actori Marcel Iureş,Adrian Pintea,Dorel Vişan. Le-am arătat peste ani autografele pe care mi le-au dat atunci şi am râs împreună. Evident că nu-şi mai aminteau nimic,eram un copil din figuraţie.

Ce greşeală de-a ta ai vrea să n-o repete copilul tău?

Copilul meu are drumul lui şi va face greşelile lui,nu are de ce să încerce să le repete pe ale mele. Acum fără glumă,tot ce am trăit,indiferent cum mi-a părut la vremea respectivă,a contribuit la modelarea personalităţii mele,m-a făcut să fiu cine sunt eu acum. Fiul meu va învăţa din propriile experienţe,eu nu pot decât să-l îndrum atunci când îmi va cere sfatul. Nu vreau să-i pun piedici,ci să-l încurajez să păşească ferm pe drumul lui şi să-şi împlinească visele.

Care e cea mai frumoasă surpriză pe care ţi-a făcut-o… viaţa?

Să descopăr că am ajuns şi profesoară,aşa cum îmi doream în copilărie. Am început să ţin cursuri de actorie pentru copii şi îmi place enorm,ca la un moment dat să-mi aduc aminte că în copilărie mi-am dorit asta!

446fdec8f602172451406d85cf3ecbaa jpg jpeg

Ce oameni nu te-au dezamăgit niciodată?

În timp,am învăţat să nu mă amăgesc,să nu am aşteptări nerealiste,să iau oamenii aşa cum sunt. Nu pot schimba felul în care alege altcineva să se comporte,pot doar ajusta modul în care mă raportez eu la tot ce se întâmplă. Am învăţat să nu mai judec oamenii,pentru că fiecare are o motivaţie intrinsecă perfect plauzibilă pentru care acţionează într-un fel sau altul. Mă detaşez şi privesc cu înţelegere şi,uneori,cu compasiune.

Care-i oraşul în care te-ai întoarce oricând şi care-i filmul pe care l-ai revedea la nesfârşit?

Îmi place foarte mult Roma,am o stare foarte bună când merg în Italia. Un film pe care l-am văzut de foarte multe ori este „Pe aripile vântului”,dar aş vedea de multe ori un film cu Ralph Fiennes si Julianne Moore,care se numeşte „The End of the Affair”.

Cine-i actriţa care te inspiră şi de ce?

Meryl Streep,pentru că de fiecare dată îşi croieşte rolurile cu mare precizie,cu o feminitate specială,care nu ţine de aspectul fizic.

Cum ţi-ai petrecut cea mai frumoasă zi de naştere?

În familie,la munte,într-o plimbare printr-o pădure colorată feeric de sfârşit de noiembrie,cu prânz pe o terasă montană,la 15 grade celsius. A fost superb!

Ce crezi despre frumuseţe?

Frumuseţea este un har primit din cer şi ţine mai puţin de perfecţiunea trăsăturilor şi mai mult de o energie subtilă pe care acea persoană o emană. E o strălucire a fiinţei.

Cum l-ai descrie pe Gerard Depardieu?

E un actor genial şi o persoană foarte plăcută.

Ce ar trebui să aibă o poveste de dragoste ca să nu-şi rateze finalul fericit?

Cei doi ar trebui să accepte rolul divinităţii în ecuaţia relaţiei lor şi să înveţe ca,atunci când se privesc unul pe altul,să vadă perfecţiunea dăruită lor prin fiinţa pe care o iubesc.

Crezi în destin? De ce?

Cred într-o predestinare teoretică,dar în acelaşi timp ştiu că ne-a fost dăruit liberul-arbitru,cu care putem alege în orice clipă dacă mergem pe calea hărăzită nouă pentru a ne împlini destinul sau nu. Avem libertatea de a alege şi mai ştiu că doar atunci când eşti în armonie cu drumul tău pe Pământ primeşti pace interioară,linişte şi bucurie.

Pentru tine,principala regulă a eleganţei este…

Less is more-Simplitate şi distincţie.

Cât timp îţi petreci în bucătărie?

Foarte puţin timp,gătesc rar şi lucruri extrem de simple. De aceea am şi acceptat provocarea lui Cristian Sora,care şi-a propus să mă înveţe să gătesc şi altceva decât salate. (n.a.:O poţi urmări pe Daniela în emisiunea „Fabrica de reţete”,pe TV Paprika,alături de bucătarul Cristian Sora!)

TREI CD-uri preferate:

Lara Fabian

Patricia Kaas

Gheorghe Iovu



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg