De ce nu are copii actriţa Kim Cattrall din „Totul despre sex‟? Aşa s-a decis să nu devină mamă niciodată!

1 shutterstock 447917002 jpg jpeg

Actriţa Kim Cattrall, cunoscută pentru rolul Samantha din seria „Totul despre sex‟, a realizat multe în viaţa ei şi, chiar dacă nu are copii, pare mai mult decât împăcată cu această idee.

Kim Cattrall a apărut în filme şi emisiuni de televiziune încă din anii '70, dar a cunoscut succesul îndeosebi datorită rolului din „Totul despre sex‟.  În serialul difuzat între 1998 şi 2004, Samantha Jones a cucerit rapid telespectatorii prin felul ei de-a fi, prin independenţa şi libertatea sexuală.

În ciuda faptului că actriţa s-a dilimitat de „Totul despre sex‟ de-a lungul anilor, se aseamănă într-o oarecare măsură cu personajul Samantha Jones, care a decis, la el ca ea, să nu aibă copii. Spre deosebire de celebrul ei personaj, n-a fost atât de uşor să aleagă astfel. Treptat, s-a împăcat cu hotărârea ei şi a dezvăluit mai multe detalii despre motivul pentru care a decis să nu aibă copii.

Prea ocupată cu actoria

Pe când Kim Cattrall avea 41 de ani, a luat decizia de a nu avea copii. Într-un interviu din anul 2020, a vorbit despre acest aspect al vieţii ei personale. „S-a întâmplat în anul 1998 şi ar fi trebuit să devin un mic experiment ştiinţific. Eu şi partenerul ar fi trebuit să fim disponibili pentru a face sex la un anumit moment. N-aş fi putut face asta şi să-mi păstrez sănătatea fizică şi emoţională‟, a explicat ea.

Cattrall a vorbit şi despre modul în care iubirea şi pasiunea ei pentru carieră i-au influenţat decizia de a renunţa la ideea de a deveni mamă. „M-am gândit doar că trebuie să iau o decizie pentru binele meu. Îmi place să lucrez. Munca mea a fost paşaportul pentru independenţă, libertate, educaţie”, a spus ea, adăugând că o îngrijora obţinerea unor roluri de femeie de 40 de ani. În cele din urmă, Cattrall a trebuit să ia cea mai bună decizie pentru viaţa şi cariera ei.

Kim Cattrall şi-a canalizat instinctele materne în alte moduri

Hotărârea de a nu avea copii a fost luată de actriţa Kim Cattrall chiar la începutul fimărilor pentru „Totul despre sex‟ , pe când avea 41 de ani. Acum, ajunsă la 64 de ani, Cattrall a găsit alte modalităţi de a-şi canaliza instinctul matern. Într-un interviu oferit site-ului Oprah.com, ea a fost sinceră despre maternitate şi despre faptul că s-a simţit împăcată cu decizia de a nu avea copii. „Întotdeauna am presupus că, la fel ca mama mea, într-o zi aş putea avea copii”, a explicat ea. Cattrall şi-a amintit cum îşi vedea prietenii căsătorindu-se şi având copii pe la vârsta 30 de ani, în timp cea ea încă nu găsise partenerul potrivit.

Cu o presiune crescândă pentru a avea copii, Cattrall s-a gândit cu adevărat la ceea ce-şi doreşte de la viaţă şi dacă s-ar încadra în ecuaţie şi copiii. „Când am răspuns la aceste întrebări, mi-am dat seama că o mare parte din presiunea pe care o simţeam era din surse externe şi ştiam că nu sunt pregătită să fac pasul de a avea un copil”, a mărturisit ea.

Din fericire pentru ea, a găsit o mulţime de alte modalităţi de a fi mamă. „Cele mai noi proiecte ale mele îmi par uneori ca şi copiii mei”, a spus ea, adăugând că se simte ca o mamă şi atunci când dă sfaturi unui tânăr actor sau când lucrează cu organizaţii caritabile. În mod clar, a găsit altceva care o face împlinită.

De ce nu vrea să aibă nimic de-a face cu continuarea seriei „Totul despre sex‟?

„And Just Like That” este seria care continuă „Totul despre sex‟ şi care se filmează în prezent. Kim Cattrall lipseşte din distribuţie. Cattrall a vorbit despre colegele ei: „N-am fost niciodată prietene. Am fost doar colege. O altă actriţă ar trebui s-o joace pe Samantha. Poate că ar putea face din ea o afro-americană Samantha Jones sau o hispanică Samantha Jones sau să aducă un alt personaj‟. Într-un interviu acordat podcastului Women’s Prize for Fiction, în decembrie 2020, Cattrall a vorbit despre cât de frumos a fost pentru ea să facă parte din serial, dar a adăugat că s-a terminat pentru ea: „A fost foarte distractiv şi mi-a plăcut. A fi pe un teritoriu nou este întotdeauna interesant‟, a spus ea.

FOTO: Shutterstock