De ce trebuie să exfoliezi corpul

1 81854 original jpg jpeg

Exfolierea trebuie să fie o parte importantă în rutina de înfrumuseţare. În procesul de exfoliere sunt eliminate celulele moarte ale pielii, murdăria şi urmele de produse cosmetice care rămân pe tegument.

Pe lângă faptul că stimulează circulaţia sângelui şi regenerarea celulară, există mai multe motive pentru care exfolierea corpului trebuie să aibă loc cel puţin o dată pe lună, şi anume:

Lasă pielea catifelată

În mod evident, principalul beneficiu pe care-l are exfolierea este să catifeleze pielea. Produsele folosite îndepărtează celulele moarte şi tegumentul uscat, lăsând pielea plăcută la atingere.

Ajută în procesul de epilare

Sunt momente în care pielea este mult mai sensibilă şi se irită în urma procesului de epilare. Cea care poate ajuta în acest sens este exfolierea. Prin eliminarea celulelor moarte şi slăbirea foliculilor de păr duri, epilarea este mai puţin dureroasă şi rezultatele sunt cele aşteptate.

Reduce nuanţa bronzului

Singurul mod prin care poate fi redus bronzul este exfolierea corpului. O poţi face cu o perie uscată, specială. În acest fel sunt îndepărtate celulele moarte şi, implicit, pielea bronzată, fiind stimulat procesul de regenerare.

Îmbunătăţeşte absorbţia pielii

În momentul în care simţi că produsele de îngrijire personală nu acţionează corespunzător pe pielea ta, gândeşte-te dacă corpul nu are nevoie de o exfoliere. S-ar putea ca loţiunea/crema să nu treacă de celulele moarte şi din acest motiv tegumentul este uscat şi lipsit de vitalitate. Exfolierea îmbunătăţeşte absorbţia produselor, stimulând în acelaşi timp şi circulaţia sângelui.

Scade riscul de păr îngroşat

Cel mai simplu mod prin care poţi preveni îngroşarea firului de păr de la rădăcină este prin exfolierea pielii. Părul subţire poate fi îndepărtat mai uşor, îmbunătăţind astfel pe viitor procesul de epilare.



Recente

Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa  foto   Shutterstock jpg
Nationala Feminina de Fotbal jpg
Angelina Jolie și Shiloh jpeg
Elizabeth Hurley  foto   Instagram jpg