De la paznic la un club de noapte până la curăţarea podelelor. Job-urile lui Papa Francisc înainte de a deveni preot

1 shutterstock 164173430 jpg jpeg

Înainte de a deveni Suveranul Pontif, Papa Francisc I a avut mai multe slujbe. De exemplu, Sanctitatea Sa avea responsabilitatea de a-i ţine deoparte pe cei care aveau chef de ceartă şi de petrecere într-un bar din Buenos Aires, Argentina, pe vremea când era student.

Suveranul Pontif este cel de-al 266-lea episcop al Romei şi papă al Bisericii Catolice, ales în anul 2013. A predat mai târziu literatură şi psihologie şi, aşa cum consideră Papa Francisc, l-au învăţat cum să readucă oamenii mai aproape de biserică. Dezvăluirea trecutului său a venit în timpul unei discuţii cu enoriaşii, într-o vizită la o biserică dintr-un cartier din Roma. Stând cu ei, a vorbit despre cum şi-a dat seama că adevărata sa vocaţie era în slujba bisericii, dar şi despre locurile de muncă anterioare care includeau curăţarea podelelor şi efectuarea testelor de laborator, pe vremea adolescenţei. Pontiful este un pasionat al dansului şi nu a ezitat să danseze tango cu iubita Sa de la acea vreme, înainte să devină preot. După înscăunarea ca Papă, Pontiful a cerut în repetate rânduri ca Biserica Catolică să fie una „săracă”. A abandonat imediat crucea de aur pentru una simplă, de fier. Programul pe care îl are presupune luarea mesei între prânz şi ora 13.00, odihnă timp de 30 de minute şi apoi lucrul până seara.

Papa Francisc avea obiceiul să iasă noaptea pentru a da bani săracilor de pe străzile Romei, acest lucru aflându-se în urma unui interviu cu arhiepiscopul Konrad Krajewski, însărcinat cu distribuirea de bani ai bisericii către săraci. De multe ori, i-a propus arhiepiscopului să-l însoţească în astfel de misiuni nocturne. Papa Francisc nu a ezitat să spele picioarele unor delincvenţi şi să cheme la masa din Piaţa Sf. Petru pe cei fără adăpost. De altfel, a evitat să locuiască în marile apartamente papale şi a ales, în schimb, o cameră umilă dintr-o pensiune. 

stanga
dreapta
2 shutterstock 566040991 jpg jpeg
3 shutterstock 1358317793 jpg jpeg

FOTO Shutterstock.com / Site-uri Latimes.com, Dailymail.co.uk, News.sky.com



Recente

luna shutterstock 1044034966 jpg
Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks și Rita Wilson au fost depistați pozitiv cu COVID 19 la începutul lunii martie  jpeg
numerologie
Elvis Presley
Victoria Beckham jpg
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg
Kate Hudson jpg
Kate Middleton în verde OK Mag jpg
andreea mantea
profetie   shutterstock 430507258 jpg
minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg
aursiargintaec@clickpentrufemei ro jpg