De la paznic la un club de noapte până la curăţarea podelelor. Job-urile lui Papa Francisc înainte de a deveni preot

1 shutterstock 164173430 jpg jpeg

Înainte de a deveni Suveranul Pontif, Papa Francisc I a avut mai multe slujbe. De exemplu, Sanctitatea Sa avea responsabilitatea de a-i ţine deoparte pe cei care aveau chef de ceartă şi de petrecere într-un bar din Buenos Aires, Argentina, pe vremea când era student.

Suveranul Pontif este cel de-al 266-lea episcop al Romei şi papă al Bisericii Catolice, ales în anul 2013. A predat mai târziu literatură şi psihologie şi, aşa cum consideră Papa Francisc, l-au învăţat cum să readucă oamenii mai aproape de biserică. Dezvăluirea trecutului său a venit în timpul unei discuţii cu enoriaşii, într-o vizită la o biserică dintr-un cartier din Roma. Stând cu ei, a vorbit despre cum şi-a dat seama că adevărata sa vocaţie era în slujba bisericii, dar şi despre locurile de muncă anterioare care includeau curăţarea podelelor şi efectuarea testelor de laborator, pe vremea adolescenţei. Pontiful este un pasionat al dansului şi nu a ezitat să danseze tango cu iubita Sa de la acea vreme, înainte să devină preot. După înscăunarea ca Papă, Pontiful a cerut în repetate rânduri ca Biserica Catolică să fie una „săracă”. A abandonat imediat crucea de aur pentru una simplă, de fier. Programul pe care îl are presupune luarea mesei între prânz şi ora 13.00, odihnă timp de 30 de minute şi apoi lucrul până seara.

Papa Francisc avea obiceiul să iasă noaptea pentru a da bani săracilor de pe străzile Romei, acest lucru aflându-se în urma unui interviu cu arhiepiscopul Konrad Krajewski, însărcinat cu distribuirea de bani ai bisericii către săraci. De multe ori, i-a propus arhiepiscopului să-l însoţească în astfel de misiuni nocturne. Papa Francisc nu a ezitat să spele picioarele unor delincvenţi şi să cheme la masa din Piaţa Sf. Petru pe cei fără adăpost. De altfel, a evitat să locuiască în marile apartamente papale şi a ales, în schimb, o cameră umilă dintr-o pensiune. 

FOTO Shutterstock.com / Site-uri Latimes.com, Dailymail.co.uk, News.sky.comRecente

Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg