Demachiante naturale pentru fiecare tip de piele

1 80925 original jpg jpeg

Machiajul a devenit o parte importantă în rutina de înfrumuseţare, dar atunci când este folosit excesiv poate afecta sănătatea pielii. De aceea este important să te demachiezi în fiecare seară, iar produsul folosit pentru demachiere trebuie să fie potrivit tipului de ten pe care-l ai. Pentru a-ţi veni în ajutor, iată ce poţi folosi în funcţie de  ce tip de piele ai.

Pentru piele uscată

Ulei de nucă de cocos

Pielea uscată are nevoie de hidratare, iar uleiul de cocos îndeplineşte acest criteriu. Acidul lauric prezent în ulei stimulează regenerarea celulară, acţionând adânc în piele. În plus, toate substanţele nutritive prezente în uleiul de nucă de cocos vor hrăni şi hidrata tegumentul. Foloseşte-l ca demachiant.

Uleiul de migdale este foarte popular în rutina de înfrumuseţare a femeilor din întreaga lume. Este bogat în vitamine şi minerale şi este foarte hidratant. Pe de altă parte, compoziţia uleiului curăţă porii, împiedicând uscarea pielii. Reţine că machiajul se încorporează, de obicei, în epidermă, ceea ce împiedică ajungerea la destinaţie a nutrienţilor. În plus, uleiul de migdale are proprietăţi antiîmbătrânire – reduce liniile fine şi ridurile -, făcându-l un tratament foarte versatil.

Pentru piele grasă

Producţia excesivă de sebum poate fi ţinută sub control cu ajutorul castravetelui. Vitaminele şi mineralele prezente în castravete sunt esenţiale pentru a menţine celulele sănătoase, precum şi pentru a accelera întinerirea lor.

-    1 castravete

-    2 ceşti de apă (500 ml)

-    2 ceşti de apă de trandafir (500 ml)

Spală şi taie felii castravetele. Pune apa la fiert într-o oală şi las-o să fiarbă. Adaugă feliile de castravete după 20 de minute, după care mai lasă-o să fiarbă 5 minute. Strecoară apa de castravete într-un alt vas şi las-o să se răcească. La final se adaugă apa de trandafiri. Foloseşte soluţia obţinută pentru a te demachia natural.

Uleiurile esenţiale câştigă mai multă faimă în fiecare zi. Este sigur că acestea sunt foarte hidratante, dar ele conţin, de asemenea, o cantitate foarte mare de substanţe care revitalizează corpul. Mai mult de atât, uleiurile esenţiale au proprietăţi antibacteriene, prevenind astfel infecţiile care pot să apară la nivelul tegumentului.

-    10 picături de ulei esenţial Ylang-Ylang

-    12 picături de ulei esenţial de geraniu

-    50 de grame de ulei de jojoba

-    45 de grame de ulei de migdale

Mod de preparare:

Pune într-un vas toate uleiurile şi amestecă-le. Toarnă soluţia uleioasă obţinută într-un recipient închis ermetic, apoi foloseşte-o în fiecare seară.

Pentru piele sensibilă

Pielea sensibilă are nevoie de o îngrijire mai atentă. Însă există câteva remedii naturale care acţionează foarte bine pe acest tip de ten chiar dacă el este sensibil, şi anume:

Bogat în acizi graşi Omega-6, uleiul de camelie este foarte bun pentru tenul sensibil. Ele acţionează foarte bine pe piele deoarece corpul nu le produce, dar revitalizează celulele să o facă într-un mod foarte eficient. Foloseşte ulei de camelie pentru a îndepărta machaijul de pe piele.Recente

Horoscop bilunar Shutterstock 176811710 jpg
prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg